Surse: Pilotul automat al mașinilor Tesla ar fi cauzat peste 1.000 de accidente

de Gabriel Nica, Tesla
Sambata, 27.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși numerele oficiale sunt mult mai mici, conform unei anchete făcuta pe surse de către cotidianul german Handelsblatt, preluată de Reuters, pilotul automat al celor de la Tesla ar fi responsabil de mai mult de 1.000 de accidente în total în ultimii 8 ani.

Investigația celor de la Handelsblatt arată că erorile sistemului „Autopilot” al celor de la Tesla sunt mult mai numeroase și mai periculoase decât recunoaște producătorul american. Conform unei scurgeri de informații din baza de date a celor de la Tesla, peste 1.000 de evenimente rutiere ar fi fost cauzate de defecțiuni ale sistemului de asistență la rulare, în ultimii 8 ani.

Desigur, cele mai multe au avut loc în Statele Unite ale Americii, acolo unde sistemul a devenit operațional mai întâi, dar și unde există acces la versiunea Full Self-Driving. Handlesblatt susține că a ajuns la această concluzie după analiza a peste 23.000 de fișiere aparținând Tesla, care aparent au fost date presei de un fost angajat. Compania americană a refuzat să comenteze descoperirile până la acest moment.

Aceleași date arată că au fost făcute peste 4.000 de reclamații din partea clienților care au avut probleme cu funcționalitatea sistemului, mare parte fiind ignorate.

Conform publicației germane, 2.400 dintre reclamații se referă la evenimente de autoaccelerare necrontrolată a mașinilor, 1.500 de plângeri au fost cu privire la frânarea deficitară dar au existat și cazuri de frânare de urgență sau opriri „fantomă”, fără a fi cu adevărat nevoie de ele.

Via: Handelsblatt

Comentarii (4)

  • Mircea Badea
    fictiune! sper sa-i mai analizeze si americanii pe germani ca acum cativa ani, eventual sa bage ei un euro 7+ echivalent.
    1 19
  • Pilotul automat este vinovat? Așa ceva sa-ți stea mintea in loc. Șoferul unde este?? Pilot automat adaptiv cu line asist, este maximul de încredere pe care eu îl pot transfera masini ai asta nu in orice condiții (trafic, marcaje, condiții meteo etc,)
    Nu ca nu-mi pasa, dar cred ca vedem ce se întâmpla dacă tratam masina ca un Gadget.
    15 1
  • Numai cancan se uită la de zice un fost angajat despre compania care l-a dat afară

    Credibilitate zero

    Când o să vină de la agenţia statului american, da, mai vedem. Deşi nu o să vină pentru că nu există.
    3 21
  • Nelipsitul papagal electric.

    E la mintea unui gânsac că n-ai ce face cu autopilot în trafic. Dar să vină guvernul! :))) Același care a scornit Tesla și același care i-a oferit piață și subvenții. Criza e testul... capitalismului.
    17 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru