SUV-ul electric Nissan Ariya și-a făcut prima apariție publică pe circuitul stradal de la Monaco

de Alexandru Monenciu
Luni, 24.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco a marcat și prima apariție publică a SUV-ului electric Nissan Ariya. Modelul nipon a debutat oficial în vara anului trecut.

Constructorul japonez de automobile a ales circuitul stradal de la Monaco pentru prima apariție publică a SUV-ului electric Ariya. Acesta a debutat în vara anului trecut cu un design exterior futurist, un interior minimalist și până la 610 kilometri autonomie.

Nissan Ariya a ieșit pe celebrul circuit din Principat alături de monopostul e.dams cu care Nissan aleargă în Formula E. Mai apoi, SUV-ul cu zero emisii a fost dus în împrejurimile orașului de pe Coasta de Azur pentru o ședință foto.

"Prima apariție publică a lui Ariya pe străzile din Monaco este o modalitate excelentă de a asista la capacitățile tehnologiei noastre e-4ORCE. Ariya este simbolul inovației Nissan în mobilitatea electrică, iar acest eveniment marchează un moment definitoriu în următorul capitol al călătoriei electrice a Nissan, " a declarat Arnaud Charpentier, vicepreședinte Nissan AMIEO, Strategie de Produs și Prețuri.

Nissan Ariya este disponibil fie cu roți motrice spate, fie cu tracțiune integrală.

Versiunea de top, Ariya e-4ORCE 87 kWh Performance dispune de 394 CP și 600 Nm cuplu, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5.1 secunde. Autonomia anunțată pentru această versiune este de până la 400 de kilometri.

SUV-ul Ariya debutează pe piața din Japonia în vara acestui an. În Europa, acesta va ajunge până la finalul lui 2021.

via Nissan

Comentarii (7)

  • ACE - Craiova
    Greu de crezut ca o baterie de acumulatoare avand o capacitate de 87 kWh va putea sa propulseze acest SUV pe o distanta de 610 km...

    Asteptam cu mult interes detaliile finale - dupa prezentarea OFICIALA a modelului NISSAN ARIYA!
    19 8
  • @ACE, probabil 610 km în regim urban, altfel văd că anunță pînă la 400 km autonomie la versiunea de top.
    15 1
  • ali electricul
    Ce ironie! Sa ai autonomie mai mare in "regim urban" decat in afara cand de fapt ai nevoie invers. Concluzia care se trage e ca bev e un automobil exclusiv de oras, dar bineinteles nu la preturile astea. Jaf pe fata.
    11 16
  • Seriff
    Corect, bine zis, masina de oras, oricum autonomia in afara nu e reala, decat daca mergi cu 80 singur in masina si cu AC off, daca mergi normal cu peste 100 la ora, sunt de fapt 300 km autonomie.
    9 15
  • In functie de baterii (63 si 87 kWh) si motorizari (FWD sau AWD) autonomiile electrice ale modelului ar trebui sa fie de:
    - 340-360-400-460-500 km

    Vezi - automarket 15.07.2020

    https://www.automarket.ro/stiri/nissan-a-prezentat-noul-ariya-primul-crossover-coupe-electric-al-companiei-99097.html

    Sa asteptam si preturile finale. Ar putea sa porneasca de la 40-45.000 Euro.
    14 2
  • Raionul jucarii
    Dar ce moaca are Nissanul asta,de ce oare strange din bot asa? A aflat ca nu sare de 100km autonomie la 139km/h pe autostrada cu Ac-ul pornit?
    11 14
  • Seriff
    @Raionul cu jucarii, asta daca e cald afara, daca e frig nu face nici 100
    12 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru