Suzuki încheie un parteneriat cu SkyDrive pentru dezvoltarea și vânzarea mașinilor zburătoare

de Tiberiu Safta
Joi, 24.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki a anunțat că a încheiat un parteneriat cu SkyDrive, o companie care își propune să lanseze mașini zburătoare VTOL în viitorul apropiat. Primele astfel de vehicule vor apărea în 2025 în Osaka, Japonia și vor fi folosite ca taxiuri în cadrul Expoziției Mondiale din acel an.

În ultima vreme, interesul pentru vehiculele zburătoare a crescut substanțial. În acest sens, Suzuki a anunțat că va colabora cu SkyDrive pentru a dezvolta și comercializa astfel de vehicule în viitorul apropiat. Cele două companii vor fi implicate în dezvoltarea unor vehicule zburătoare alimentate cu energie electrică și care să fie de tipul VTOL, cu decolare și aterizare verticală.

Compania SkyDrive a fost fondată în 2018 și are baza la Tokio. Firma japoneză avea deja în dezvoltare un vehicul zburător cu două locuri în 2025 pentru a fi folosit ca taxi în orașul Osaka din Japonia. În acel an, orașul va găzdui Expoziția Mondială.

Suzuki se alătură mărcilor Hyundai, Porsche, Audi și Cadillac în dezvoltarea unor astfel de vehicule. Dintre toți Hyundai este cel mai interesat de potențialul comercial al acestor vehicule după ce a investit în crearea de porturi pentru vehiculele VTOL. Constructorul coreean se așteaptă ca asemenea vehicule să fie comercializate până în 2030.

via Suzuki

Comentarii (5)

  • Le urez vânt din pupă. Dar oare de ce se implică companiile producătoare de mașini, start-upuri și inventatori de garaj iar marile companii producătoare de aeronave stau și se uită ?
    4 1
  • AdnMercedes
    Suzuki nu sunt in stare sa facă mașini trainice și se apuca de vimane,am deținut 3 Suzuki aici in Germania,la peste 250k km sunt final de viața și costa enorm revizuirea,mai bine fac moto acolo sunt ei tari.
    4 4
  • pentru ca marile companii de aeronave stiu deja ca solutiile astea nu sunt viabile. Astia (suzuki) si altii fac doar un exercitiu de marketing, atat.
    5 1
  • Mircea Badea
    In Romania ar cânta wonder kid din ceruri..așa ceva..
    1 0
  • Mulțumesc. Korekt
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru