Scandalul Volkswagen

Miercuri, 02 Decembrie 2015 | Industrie

50 de angajaţi Volkswagen au recunoscut implicarea în Dieselgate. Constructorul ia un împrumut de 20 de miliarde euro

Volkswagen a dezvăluit că aproximativ 50 de angajaţi au recunoscut implicarea în scandalul Dieselgate, în aceeaşi zi în care constructorul a obţinut un împrumut de 20 de miliarde de euro pentru a gestiona criza generată de problema emisiilor.
Miercuri, 02 Decembrie 2015 | Industrie

Efectul crizei Dieselgate: vânzările Volkswagen au scăzut cu 25% în Statele Unite în noiembrie

Volkswagen a raportat vânzări în scădere cu 25% pe piaţa din Statele Unite în luna noiembrie, ca urmare a interzicerii comercializării maşinilor cu motoare diesel.
Vineri, 27 Noiembrie 2015 | Industrie

Dioxidul de carbon, mai nociv ca oxidul de azot: Volkswagen anticipează scăderi de vânzări

Volkswagen anticipează o scădere a vânzărilor din cauza scandalului Dieselgate. Vinovatul principal este dioxidul de carbon, în timp ce emisiile de oxid de azot au un efect limitat.
Luni, 23 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen nu oferă bani europenilor afectaţi de Dieselgate: "Sunt prea mulţi clienţi implicaţi"

Volkswagen nu va oferi compensaţii financiare clienţilor europeni afectaţi de scandalul Volkswagen după modelul implementat în SUA, sub pretextul că pe Bătrânul Continent maşinile diesel se vând mai bine decât cele pe benzină.
Vineri, 20 Noiembrie 2015 | Industrie

Dieselgate ar putea afecta viitoarele modele Volkswagen: bugetul de investiţii va fi redus cu 30%

Volkswagen a anunţat reducerea investiţiilor cu 30% în 2016 ca urmare a efectelor scandalului dieselgate, ceea ce ar putrea avea un impact major asupra tehnologiilor de pe viitoarele modele.
Vineri, 20 Noiembrie 2015 | Industrie

Ancheta în scandalul dieselgate se extinde: producătorul de componente Bosch, investigat de autorităţi

Autorităţile americane investighează dacă producătorul de componente Bosch cunoştea detalii despre modalitatea în care Volkswagen manipula testele de emisii, întrucât a furnizat numeroase părţi pentru motoarele afectate.
Joi, 19 Noiembrie 2015 | Industrie

Scandalul Volkswagen: Doar un sfert dintre americanii afectaţi de dieselgate au accesat programul de vouchere

Volkswagen a anunţat că 120.000 de americani afectaţi de scandalul emisiilor au depus cereri pentru obţinerea voucherelor de 1.000 de dolari.
Marti, 17 Noiembrie 2015 | Industrie

Europenii nu dau doi bani pe dieselgate: vânzările Volkswagen, neafectate de scandalul emisiilor

Vânzările Volkswagen au scăzut cu numai 0.2% în Europa în luna octombrie, astfel că producătorul german nu resimte aproape deloc scandalul diesel. În acelaşi timp, vânzările Renault au scăzut cu 0.7", iar cele ale concernului PSA Peugeot - Citroen cu 0.9%.
Luni, 16 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen va cumpăra înapoi maşinile din Europa la care CO2 depăşeşte cu peste 10% cifrele oficiale

Ai un Volkswagen la care emisiile reale de dioxid de carbon depăşesc cu peste 10% cifrele oficiale? Constructorul german îţi va cumpăra înapoi maşina la valoarea actuală de piaţă.
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 | Intern

Scandalul Volkswagen: Motoarele diesel Dacia şi ale altor 50 de maşini, verificate pentru depăşirea emisiilor

Germania va verifica 50 de modele de maşini, printre care şi cele care utilizează motorul diesel Dacia dCi de 1.5 litri, în urma unor "indicaţii cu privire la emisii neobişnuite de noxe".
Marti, 10 Noiembrie 2015 | General

Șeful Mercedes arată cu degetul: ”Din cauza Volkswagen, oamenii nu vor mai avea încredere în mașinile germane”

Dieter Zetsche a vorbit despre influența negativă pe care o are scandalul Dieselgate asupra industriei auto germane. Șeful Mercedes se teme de o neîncredere generalizată.
Luni, 09 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen oferă 1.000 de dolari americanilor afectaţi de scandalul emisiilor. "Pregătim măsuri pentru fiecare piaţă"

Volkswagen va acorda un "pachet de bunăvoinţă" cu vouchere în valoare de 1.000 de dolari pentru americanii care deţin maşini cu motoare diesel de 2 litri. Măsura va fi adoptată în diverse forme şi în Europa.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 09 Noiembrie 2015 | Industrie

Ai Volkswagen? Nu vei plăti în plus pentru timbrul de mediu, constructorul va suporta toate cheltuielile

Volkswagen a informat ţările europene că va acoperi toate taxele suplimentare de mediu care vor fi impuse în Europa pentru modele afectate de scandalul dieselgate.
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 | Industrie

Scenariu de supravieţuire: Volkswagen va vinde o parte din mărcile pe care le deţine

Volkswagen ar putea ajunge în ipostaza de a vinde unul dintre brandurile auto pe care le deţine pentru a supravieţui scandalului emisiilor, potrivit analiştilor americani.
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 | Industrie

Cazul Volkswagen: 800.000 de maşini, afectate de consum de carburant şi emisii de dioxid de carbon mai mari decât cele oficiale

Volkswagen a dezvăluit rezultatele şocante ale unei anchete interne: 800.000 de maşini din Europa au consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon mai mari decât cele anticipate anterior.
Marti, 03 Noiembrie 2015 | Industrie

Porsche: "Suntem surprinşi, noi ştiam că modelul Cayenne Diesel respectă normele de mediu"

Reprezentanţii Porsche s-au declarat surprinşi de noile acuzaţii potrivit cărora modelul Cayenne Diesel are de asemenea instalat un software pentru păcălirea testelor de emisii.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Industrie

Americanii continuă acuzațiile în cazul Dieselgate: Motoarele V6 TDI aveau și ele sistem de păcălire a testelor de emisii. VW neagă acuzațiile

EPA, organismul american de protecție a mediului, a emis un comunicat de presă în care anunță că motoarele V6 TDI ale concernului Volkswagen prezintă și ele un sistem de păcălire a testelor de emisii.
Joi, 29 Octombrie 2015 | Mediu

Maşinile vor putea emite de două ori mai multe noxe decât limitele legale. "Este ca şi cum Dieselgate nu a avut loc niciodată"

Maşinile vor putea emite de două ori mai multe noxe decât limita legală, însă testele vor fi efectuate pe şosea în condiţii reale, potrivit noilor reglementări introduse de Uniunea Europeană.
Vineri, 16 Octombrie 2015 | Industrie

Volkswagen va rechema în service 8.5 milioane de mașini, cel mai mare recall din istoria auto a Europei

Volkswagen a anunțat că va rechema în service 8.5 milioane de mașini vândute în Europa. Este cel mai mare recall din istoria auto a Bătrânului Continent, reprezentând o treime din ceea ce a vândut VW din 2009 și până în prezent pe această piață.
Marti, 13 Octombrie 2015 | Industrie

Producătorii auto ameninţă cu preţuri mai mari pe motoarele diesel: "Susţinem un test realist de consum, dar implementat corect"

Prima reacţie oficială a constructorilor auto în cazul Volkswagen anunţă sprijin pentru un nou mod de testare a emisiilor, dar cu o condiţie: "să fie realist". Altfel, "preţul modelelor diesel va creşte"

Tag-uri similare

Volkswagen, dieselgate, scandalul Volkswagen, scandal
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru