Scandalul Volkswagen: Doar un sfert dintre americanii afectaţi de dieselgate au accesat programul de vouchere

de Daniel Popescu
Joi, 19.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunţat că 120.000 de americani afectaţi de scandalul emisiilor au depus cereri pentru obţinerea voucherelor de 1.000 de dolari.

Esential 120.000 de americani au accesat programul de vouchere
482.000 de americani sunt afectaţi de scandalul dieselgate
1.000 de dolari este valoarea totală a voucherelor acordate de Volkswagen
Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Volkswagen a anunţat primele informaţii oficiale cu privire la rezultatele programului de vouchere de 1.000 de dolari adresat clienţilor americani care deţin maşini afectate de scandalul emisiilor.

Potrivit datelor constructorului german, voucherele au fost accesate de 120.000 de americani, ceea ce reprezintă aproape un sfert din totalul de 482.000 de persoane afectate.

Prin urmare, doar acest program va avea costuri de circa 120 de milioane de dolari pentru grupul Volkswagen, însă clienţii au în continuare posibilitatea de a acţiona compania în judecată.

Banii vor fi preluaţi din fondul de 6.5 miliarde de dolari conceput de Volkswagen special pentru gestionarea scandalului emisiilor.

Un program asemănător a fost lansat şi în Marea Britanie şi urmează să fie dezvăluit şi pentru pieţele europene, care până în prezent nu au reacţionat violent la acest scandalul. Vânzările grupului au scăzut cu numai 0.5% în luna octombrie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, ceea ce semnalează faptul că europenii nu acordă o atenţie semnificativă ascestui caz.

În plus, Audi, unul dintre brandurile deţinute de Volkswagen, se aşteaptă la vânzări record pe parcursul ultimelor două luni ale anului. "Vom înregistra vânzări record în noiembrie şi decembrie", a explicat Scott Keogh, directorul Audi America.

Volkswagen trebuie să anunţe vineri modul în care va remedia emisiile maşinilor implicate în scandal, în aceeaşi zi în care va dezvălui şi un amplu program de reducere de costuri. 

Via Reuters, CNBC

Comentarii (3)

  • Vanzarile auto au o oarecare inertie si evolutiile trebuiesc analizate pe un interval mai extins.
    14 0
  • ham ham
    ba frate cata aroganta si lipsa totala de modestie(data fiind situatia in care se afla) o atitudine de la provocatoare spre obraznicie chiar...oricum...mult sub japonezi dintoate p.d.v. si ca produse dar mai ales ca atitudine...
    11 19
  • si acuma avem incredere in cifrele pe care le declara volkswagen, sau cum?
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru