Teaser cu al treilea model electric din familia Toyota bZ

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a publicat o imagine teaser cu al treilea model din gama electrică bZ.

În urmă cu doar o zi, Toyota a prezentat lumii întregi al doilea model din familia sa de electrice. Este vorba despre bZ3, un model destinat exclusiv pieței din China și care promite o autonomie de până la 600 de kilometri cu o singură încărcare.

Gama bZ va fi completată ulterior cu un al treilea model. Toyota tocmai l-a anunțat prin intermediul unei imagini teaser.

Constructorul nipon nu a oferit mai multe detalii, dar se poate observa că al treilea model din familia bZ va avea un portbagaj specific unui hatchback.

Data lansării este, de asemenea, necunoscută. Cel mai probabil, acesta va debuta pe parcursul anului viitor.

via Toyota

Comentarii (5)

  • Peugeot 408...
    2 2
  • Capacitate de 200MW energie verde, facuta de privati:
    https://www.zf.ro/companii/energie/aproape-24-000-de-prosumatori-au-reusit-sa-faca-ce-nu-a-facut-statul-21264192
    Sa apara cat mai multe modele electrice, sa fie concurenta si sa se ieftineasca rapid electricele. A si sa nu uit... toate parcarile publice sa aiba charger instalat. Cele 30.000 de statii din PNRR sunt o gluma... avem nevoie de 1 milion de statii. Si se vor face, dar tot pe spinarea privatilor. Statul Roman e inutil si mai mult incurca.
    8 3
  • 200MW raportat la varful consumului in Romania (~9000MW) e fix pix. De ce zic asta? 200MW e capacitatea noua, adica cat pot ei produce maxim. La sistemele astea "verzi" este foarte important factorul de capacitate care arata cat produc ele in realitate. De exemplu un proiect fotovoltaic de 1MW poate livra puterea aia doar 2 ore pe zi vara. Noaptea de exemplu livreaza zero MW. In general proiectele eoliene au un factor de capacitate de ~30% si cele solare de ~10% in Romania. Deci un proiect eolian de 200MW va produce energie cat o centrala clasica de 80MW iar un proiect fotovoltaic va produce energie cat o centrala clasica de 30MW. Cel mai mare factor de capacitate il au acum centralele atomoelectrice si este de peste 90%, ceea ce inseamna ca peste 90% din timpul lor merg la putere maxima.

    Sa nu ne imbatam cu apa rece, cel putin in viitorul apropiat smecheriile astea verzi nu vor produce nimic mai mult decat cheltuieli suplimentare de la buget pentru subventionarea lor.
    2 2
  • Si care-i imaginea teaser? Ca imaginea asta e de la Bz3 - apare si in seria de imagini de la articolul cu Bz3. Si ca si forma se confirma. Si aici vorbiti de un posibil hatchback...
    2 1
  • Și dacă-i lună plină tot zero este noaptea? Nu pot sa cred… :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru