Teaser cu noua generație electrică Ford Tourneo Custom. Când va fi lansat noul model

de Tiberiu Safta
Joi, 21.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a publicat o imagine teaser cu viitoarea generație a modelului comercial Tourneo Custom. Mașina va avea un propulsor electric, iar prezentarea oficială va avea loc în 9 mai.

Noua divizie de vehicule comerciale, Ford Pro, a publicat o imagine teaser cu un model nou, electric, care va debuta în curând, în acest an. Mai exact, este vorba despre viitoarea generație Tourneo Custom, care va avea un propulsor electric și va fi dezvăluit în 9 mai.

Tot atunci vom afla și toate detaliile tehnice despre noul model, care va fi bazat pe o platformă adaptată pentru a acomoda un propulsor electric și acumulatorii.

În martie, Ford a dezvăluit că va lansa 9 modele electrice noi în Europa până în 2024, printre care un crossover sport și un alt crossover de dimensiuni medii. Unele dintre acestea vor utiliza platforma MEB, dezvoltată de Volkswagen. Inclusiv modelul Puma, produs la uzina din Craiova, va primi o versiune electrică nouă.

Pe partea de vehicule comerciale, ovalul albastru pregătește generații noi pentru Transit Courier, Tourneo Courier și Transit Custom. Recent, Ford a lansat modelul pur electric E-Transit. Ford dorește ca până în 2035 să renunțe complet la motoarele termice și să comercializeze doar modele electrice.

De asemenea, constructorul american își propune să devină neutră în carbon și să elimine amprenta de emisii la fabricile sale din Europa.

via Ford

Comentarii (3)

  • @dutzu
    nebuni, nu? nu e pt masini grele, parca asa au stabilit expertii romani(dizelisti)..
    2 3
  • Nu cred ca sunt nebuni si nu sunt in măsura sa fac evaluarea (nu sunt doctor), oricum nebuni sau nu aici vorbim de ce inepții fac. Oricum cred ca doar își asuma un risc si sunt împinși mulți spre electrificare.
    Nu in ultimul rând nu vorbim de transport greu, dar poți sa studiezi singur care-i diferența.
    In schimb in cazul tău nu sunt singur, ceva nu se învârte ok dacă nu scapi de obsesii, părerea ta este pararea ta, nu am nici o treaba, dar faptul ca nu accepți alt punct de vedere pentru ceva ce s-ar putea sau nu întâmpla in viitor… eu zic ca-i chestie serioasă.
    Faptul ca anunță unii spun ca vor face si vor drege pana nu le vedem implementate si alții sa dea banii pentru ele adică se se vândă nu se schimba nimic. Aici nu mai vorbim de Tesla. Nu-si cumpara nimeni masini pe prețuri premium sa transporte roșii la piața.
    Electricele sunt încă in campanie electorală ;)
    Apropo ai ceva noutăți pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare si creșterea producție de electricitate din surse verzi care sa acopere nevoile electricelor?
    Când se vor implementa?
    Dacă le încărcam in continuare cu electricitate produsă din combustibili fosili este chiar mai nasol decât mașinile clasice.
    2 1
  • Am uitat sa re-menționez. Renault Megane E-tech a produs in 5 luni 115 bucăți si tocmai au anunțat oprirea producție pentru lipsa componente. Cine știe ce înseamnă componente si aprovizionare își da seama ca este abureala. Adică unii produc 1000 de masini pe zi si Renault s-au blocat după 115 bucăți? Au rămas fără componente… pe bune???
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru