Ford: 9 vehicule cu zero emisii, din 2024, în Europa. Două crossovere electrice vor fi produse în Germania

de Alexandru Monenciu
Luni, 14.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american anunță că, din 2024, va oferi 9 vehicule cu zero emisii pe piața europeană. Două dintre acestea, crossovere, vor fi produse la uzina din Koln, Germania.

În urmă cu puțin timp, Ford anunța planuri mari pentru uzina de la Craiova, dar și faptul că modelul Puma va primi, în 2024, o versiune pur electrică. Aceasta va fi produsă la uzina din Bănie, alături de alte două vehicule comerciale ușoare care, la rândul lor, vor avea versiune cu zero emisii.

Ford revine cu informații suplimentare, în special cu privire la uzina pe care o are la Koln, în Germania. Aici, constructorul american va asambla doi noi crossovere cu zero emisii, dar nu înainte de a investi 2 miliarde de euro în această fabrică.

Primul dintre aceste crossovere va avea autonomie de 500 de kilometri. Mai multe informații vor fi oferite până la sfârșitul acestui an, iar producția va începe în 2023.

Tot în Europa, Ford va mai lansa două utilitare electrice, pe lângă Transit Courier și Tourneo Courier. Este vorba despre Transit Custom și Tourneo Custom.

Astfel, începând din 2024, Ford va oferi în total 9 modele cu zero emisii pe piața europeană.

via Ford

Comentarii (2)

  • Așa sa fiu puțin rău… 9 pe luna? Atât vor sa vândă?
    3 1
  • PupiciEnDerriere
    Dacă ați fi avut un minimum de demnitate, ați fi spus că trei dintre acestea vor fi fabricate în România. Ați preferat să vă gudurați pe lângă friți.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru