Teaser cu succesorul electric al lui Nissan Micra: 400 de kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Joi, 27.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat o imagine teaser cu ceea ce pare a fi succesorul cu zero emisii al modelului Micra. Acesta va fi produs de Renault și ar putea debuta în 2024.

Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi tocmai a anunțat investiții uriașe, de 23 miliarde de euro, în următorii cinci ani. Mai interesant este că până la finalul acestui deceniu, Alianța intenționează să lanseze 35 de modele pur electrice, 90% dintre acestea dezvoltate pe 5 platforme comune.

Unul dintre aceste modele va fi un succesor pentru Nissan Micra. Modelul nipon nu s-a bucurat de o popularitate prea mare, pe Bătrânul Continent, astfel că Nissan vrea să îl înlocuiască.

Constructorul japonez a publicat chiar și o imagine teaser cu acest viitor model electric compact.

Succesorul lui Micra va fi bazat pe arhitectura CMF-BEV a alianței Renault - Nissan - Mitsubishi. De partea estetică se vor ocupa designerii Nissan, dar mașina va fi dezvoltată și produsă în Franța, de Renault. Autonomia ar urma să fie în jur de 400 kilometri.

Nissan nu a precizat data lansării, dar sunt șanse mari ca acest model compact cu zero emisii să debuteze oficial în 2024.

În viitorul nu foarte îndepărtat, reprezentanții mărcii nipone susțin că vor face publice mai multe detalii, inclusiv denumirea acestuia.

via Nissan

Comentarii (8)

  • Seriff
    Wow, 400 km autonomie?
    Maine poimaine vor spune si ca are volan si roti.
    Aceleai povesti cu masinutele cu baterii, autonomii ridicole, care oricum in realitate sunt mult mai mici, timpi de incarcare mari, pret de achizitie dublu, ca na e electrica, penibil.
    14 9
  • Am fost la un drivestet cu un mini cooper electric acum cateva zile. bateria era la 90% cand am plecat din reprezentanta. Aprox 0 grade afara. Autonomia oficiala e undeva la 210-230km. In bord imi spunea ca mai pot merge 119km. am calcat-o putin si a scazut la 100km. deja m-a luat cu emotii. prin oras am mai recuperat vreo 15km de autonomie. Incalzirea in scaune nu a fost pornita deloc. clima pe automat la 21 grade C. Respectiva masinutza era echipata mediu. Deci undeva la 35k €(+/- 2k €). Consumul in bord era undeva la 24kw/h la 100 de km. Desi oficial e la max. 17,6kw/h la suta de km. Mi-as lua o masina electrica in primul rand pt. acceleratie dar daca o calci putin mai tare stai cu emotii. Si cu un bonus de la stat de mii si mii de Euro tot mi se pare ca tragi un loz necastigator...
    14 3
  • in oras se recupereaza la franare.

    scaune incalzite? de ce? 0 grade pff...doar daca ai cistita..
    7 4
  • Edikkk
    Ai dreptate dle unu

    Doar că sunt maşini electrice şi maşini electrice

    Acel mini este făcut în scârbă de mini, ca să pară electrici

    Din nefericire, consumul fiind 20-25 kwh/100 km, ca să ajungi la autonomii normale, decente de 400-500 km îţi trebuie deci o baterie de 80-100 kwh

    Bateria fiind mare automat nu încape în buburuze mini, mai ales că nu au investit serios în optimizare, etc

    Sunt maşini electrice bune, dar momentan sunt scumpe, iar producătorii evită din răsputeri lipsa profiturilor fabuloase din termice, nu doresc să investească serios în R&D, nu doresc să investească în reţea de încărcare, în baterii, evită concurenţa la maxim ca să umfle preţurile...

    Când piaţa o să îi constrângă să iasă la lumină, în concurenţă, preţurile se vor înjumătăţi

    Până atunci CEO plâng cu lacrimi de crocodili de locurile de muncă din auto... dar uită că ei sunt principialii vinovaţi când companiile lor vor falimenta sau vor pierde cotă de piaţă în faţa chinezilor care pot veni cu preţuri mult mai mici.
    6 8
  • Mircea Badea
    https://www.youtube.com/watch?v=piaB84MYjWs
    4 3
  • Seriff
    @unu la banii de Mini sigur gasesti ceva puternic pe benzina si poti sa o calci linistit fara sa stai cu frica de a ramane fara curent, plus ca gandeste-te si ca vei vrea peste cativa ani sa vinzi masina, o electrica uzata nu o sa o cumpere nimeni, niciodata.
    6 3
  • Edikkk
    @Mircea Badea

    "V8 biturbo.... arde mult mai repede exigenul producând... "

    Ăsta e motor de lăudat???

    O să se uite strănepoţii tăi la comentariile tale şi o să îţi zică.... bă dar tare poluant şi ignorant erai
    5 5
  • cate comentarii pentru inca un aspirator!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru