Teaser cu viitorul Mazda CX-90: va avea cel mai puternic motor produs vreodată de marca japoneză

de Tiberiu Safta
Miercuri, 18.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a publicat o imagine teaser nouă cu viitorul SUV CX-90. Cu această ocazie, constructorul japonez a dezvăluit că noul model va avea un motor de 3.3 litri turbo de 345 de cai putere. Astfel, noul CX-90 va fi echipat cu cel mai puternic motor produs vreodată de Mazda.

Constructorul nipon se pregătește să dezvăluie publicului noul său SUV de dimensiuni mari, CX-90. Noul model va fi prezentat oficial în 31 ianuarie, iar până acum, am aflat că va avea în gamă și un propulsor hibrid cu încărcare la priză.

Cu mai puțin de jumătate de lună rămasă până la dezvăluire, Mazda a publicat o nouă imagine teaser cu partea frontală a noului model. Totodată, constructorul japonez a mai dezvăluit că noul CX-90 va avea un motor cu 6 cilindri, turbo, de 3.3 litri. Nu se știe dacă acesta este pur termic sau electrificat, însă știm că noul motor va dezvolta 345 de cai putere și un cuplu de 500 Nm.

Cu alte cuvinte, acest propulsor este cel mai puternic produs vreodată de Mazda. Același motor de 3.3 litri se regăsește și la noul CX-60. În cazul acestui model, însă, motorul său dezvoltă 284 de cai putere. Versiunea hibridă a lui CX-60 beneficiază de un propulsor termic cu 4 cilindri de 2.5 litri, cuplat la un motor electric.

Agregatul hibrid dezvoltă, astfel, 328 de cai putere.

Noul Mazda CX-90 va fi dezvăluit oficial în 31 ianuarie. Pentru început, modelul va fi disponibil în America de Nord.

via Mazda

Comentarii (1)

  • Cum, nu electrică cu 800 CP si 2,5 secunde pana la 100? Ce “dobitoci” ăștia de la Mazda.
    Mazda este una dintre cele mai bune alegeri dacă se vrea mai mult decât pragmatism… sunt clar fan!!!
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru