Tehnologie pe noul Nissan Leaf: pedala de accelerație va putea fi folosită și pentru a frâna și opri mașina (VIDEO)

de Daniel Popescu
Joi, 20.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Nissan Leaf va include o pedală specială de accelerație care va putea fi utilizată și pe post de frână, dar și pentru a opri mașina pe loc, inclusiv la urcarea unei rampe.

Nissan va dezvălui noua generație a modelului electric Leaf în cadrul unui eveniment care va avea loc în 5 septembrie. Până în prezent, principalele puncte de discuție din jurului modelului au vizat autonomia de circa 500 de kilometri și noutățile majore de design, însă constructorul japonez a anunțat acum că noul Leaf va include și o tehnologie numită e-Pedal.

Astfel, prin simpla apăsare a unui buton de pe panoul de bord, pedala de accelerație va putea fi folosită și pe post de frână. Într-o astfel de situație, șoferul va apăsa pe pedală pentru a accelera, va retrage ușor piciorul pentru a frâna și va elibera complet pedala pentru a opri mașina. Japonezii afirmă că pedala va funcționa în acest mod inclusiv pentru a opri mașina pe o rampă.

Prin această tehnologie, Nissan susține că va scuti șoferul de trecerea succesivă de la o pedală la alta în timpul condusului, element care poate deveni frustrant în special în cazul unui trafic aglomerat.

Evident, tehnologia e-Pedal va fi opțională, iar mașina va fi echipată și cu pedala de frână, astfel că șoferul va avea libertatea de a alege dacă și când activează sistemul care îi permite să folosească doar pedala de accelerație.

Toate detaliile despre noua tehnologie vor fi dezvăluite cu ocazia lansării oficiale care va avea loc peste mai puțin de două luni.

Via Hybrid Cars

Comentarii (2)

  • Frana de motor la vehiculele electrice este foarte ajustabila, in functie de cat de multa energie vrei sa recuperezi in momentul franarii/decelerarii. La reglaj maxim se poate ajunge si la situatia descrisa aici, ca sa se poata merge inainte doar daca apesi cat de putin pe acceleratie.
    2 0
  • Ce bine! Si asa se panicheaza "unii " soferi ca exista masini cu trei pedale si ei au doar doua picioare.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru