Telefoanele cu Android vor putea înlocui cheia modelelor BMW

de Tiberiu Safta
Luni, 24.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cheia digitală BMW, o funcție până acum compatibilă doar pentru produsele Apple, este disponibilă din acest moment și pentru telefoanele cu Android. Noua cheie digitală funcționează doar cu dispozitivele Samsung și Google cu versiunea Android 13.1 sau cu o versiune mai nouă.

În 2021, constructorul bavarez a introdus BMW Digital Key Plus, o funcție nouă prin care telefonul mobil înlocuiește cheia fizică a mașinii. Această funcție a fost compatibilă, până astăzi, doar pentru cei cu dispozitive Apple, în speță iPhone și Apple Watch.

Acum, însă, marca germană tocmai a anunțat că noua cheie digitală este acum disponibilă și pentru clienții cu telefoane cu sistemul de operare Android. Mai exact, BMW Digital Key Plus va putea rula pe telefoanele Samsung sau Google cu versiunea Android 13.1 sau o versiune mai nouă instalată.

Pentru clienții cu telefoane pe baza sistemului Android, cheia digitală va fi compatibilă doar cu modelele BMW produse după noiembrie 2022. În viitorul apropiat, BMW va introduce și o actualizare prin care cheia digitală va fi compatibilă și cu modelele mărcii produse înainte de noiembrie 2022 pentru acești clienți.

via BMW

Comentarii (5)

  • unuldinmultime
    Inventeaza numai "avioane" pentru a lua bani in plus din orice nimic. Ce avea daca se folosea doar o cheie simpla (nici cheia de tip cartela nu o vad utila) ?
    La fiabilitate, in sensul cresterii acesteia, oare cand mai inventeaza ceva ?
    1 2
  • Era mai mult decât aşteptat...

    Sunt în SUA, dar şi în Europa, oameni care folosesc doar telefonul pentru a intra în maşină sau în case.

    Maşinile Tesla, în majoritatea cazurilor, se folosesc doar cu telefonul (la fel card virtual de acces pe telefon cu NFC)
    Şi există interfoane şi uşi, la fel, cu card virtual pe telefon, app şi în caz de siguranţă cu PIN.

    Există deja o sumedenie de bănci în România care îţi dau card virtual pe loc, doar folosind telefonul, fără să mai te duci tu la sucursală sau să îţi trimită prin poştă.
    2 1
  • Mircea Badea
    ai incredere in chestii virtuale si automate?
    oricum trebuie sa ai si cheia la tine..
    0 0
  • Adrian
    Masina mea se deschide cu telefonul, prin NFC. Porneste la fel. Doar ca zilnic eu vin la masina cu mainile ocupate de sacose, trotinete sau obiecte de serviciu, si deschid portbagajul cu piciorul sub bara. Deci imi trebuie cheia la mine.
    0 0
  • DriverGeo
    Foarte bine că au introdus cheia digitala și pe android. Este mai safe așa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru