Tesla: 1 milion de mașini vândute în Europa

de Tiberiu Safta
Luni, 23.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a atins oficial borna de 1 milion de mașini vândute în Europa. Primul model al mărcii vândut pe continentul nostru a fost vechiul Roadster. În prezent, Model Y este cel mai bine vândut model al constructorului american.

În urmă cu puțin timp, Tesla a anunțat oficial că a atins borna de 1 milion de vehicule comercializate în Europa. Primul model care a fost vândut pe Bătrânul Continent a fost vechiul Roadster, în urmă cu 14 ani. Prezența mărcii a fost accentuată în Europa odată cu lansările lui Model S și Model X, pentru ca apoi vânzările să crească semnificativ odată cu aparițiile lui Model 3 și Model Y.

Cel din urmă model este, de altfel, cel mai popular al mărcii la nivel european. În 6 din 9 luni ale lui 2023, Tesla Model Y a fost cea mai bine vândută mașină din Europa. De la începutul anului până la sfârșitul lui septembrie, Tesla Model Y a fost vândută în 180.271 de exemplare.

Modelul electric s-a impus în fața altor modele, precum Dacia Sandero (166.675 de exemplare), Volkswagen T-Roc (155.972 de mașini), Peugeot 208 (147.091 de bucăți) și Renault Clio (141.941 de mașini).

La final, în luna septembrie, Tesla Model Y a fost vândută în 26.730 de exemplare.

via Tesla

Comentarii (8)

  • La următoarele facelifturi vor integra butonul de panică în eticheta de la scaun, iar semnalizările vor fi accesate cu ajutorul comenzilor vocale. Caroseria va fi turnată în jurul clientului.
    23 7
  • Rectificare - Semnalizarea si control in general al masinii va fi posibil doar cu implantul in creier al elonului musca, altfel, sare masine cu tine de pe pod.
    3 24
  • Cu excepția mașinilor conduse de romani care sar în capete de pod, depășesc ca niște descreierate, cosesc pietonii și câte și mai câte. Pentru astea nici implantul nu e o soluție. Poate marțienii să ne învețe cum sa rezolvăm.
    5 25
  • shpaclu lu Manole
    Si totusi scepticii au viziunea falimentului Tesla si industriei auto electrice.
    Cea mai vanduta masina din Europa, 6 luni din 9, si totusi, e pe cale de disparitie.
    Te doare capul.
    6 23
  • @dășteptu' ielectric
    Capitalizarea Tesla asumă profituri inimaginabile zeci de ani, iar Tesla e pe plus de 2 ani, iar marja de profit scade săptămânal. :))))
    Eu mi-aș dori un produs optimizat fiscal, aș plăti chiar și bani de mașină pe o trotinetă, dar numai dacă aș fi expus pe Tesla, consumând magiun nonstop pt o flașnetă ireparabilă, în țara cu cele mai multe pocneli. :))))
    19 5
  • Bine, ai băgat maimuțica să faci bani de Noroc?
    6 11
  • fum de ciuma
    copii inca n-au auzit de manarii la bursa, n-au citit la viata lor despre cele mai "smechere" speculatii financiare, unele chiar din timpul vietii lor. Copii nu se uita la istoria Tesla sa invete ca actiunile au miscari salbatice de la o luna la alta in functie de cata marihuana a tras in pept mr. musk.
    Ca niste copii, cu vocabular de adulti, se excita la fiecare cadere bursiera sau sufera in tacere la fiecare redresare+crestere.
    Ce sa le spui astora mici si naivi? Sunt minori si nu poti sa te pui cu ei. Te lasi pe spate in fotoliu, scoti pop-cornu, telefonul si ii filmezi pentru posteritate. E si pacat sa pierzi asemenea momente.
    4 14
  • Banditos
    Ce sa-ti spun, am ajuns sa " ne cumparam" masina in functie de profitabilitatea ei. Dupa SH-urile obosite, maimutzele cu jeg intre degete au ajuns sa faca analize financiar contabile, justificandu-si, cica, alegerea (?) "optimizata fiscal" (pauza pentru 20 secunde de voma). Ma apuca rasu' cand ii vad ce ochi peste cap isi dau guitand niste termeni alandala doar pentru ca suna bine... In conditile in care nici macar o statistica nu sunt in stare sa inteleaga.

    PS nu va place masina, treceti mai departe. Exista o oferta larga de unde se poate alege.
    9 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru