Tesla: 10.000 de exemplare Model Y produse la uzina din Texas

de Alexandru Monenciu
Luni, 19.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla anunță că a produs exemplarul Model Y cu numărul 10.000 la uzina din Texas. Săptămânal, aici se asamblează peste 1.000 de unități Model Y.

Model Y a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Texas în aprilie 2022. Acum, constructorul american de automobile anunță că a asamblat, la această fabrică, exemplarul cu numărul 10.000.

În luna august, producția lui Model Y la uzina din Texas a atins 1.000 de exemplare, iar acum a depășit această bornă. Fabrica de aici are o capacitate de producție de peste 250.000 de exemplare anual.

Ca o comparație, uzina din Fremont (unde se produc Model S, Model X, Model 3 și Model Y) a atins 2 milioane de exemplare produse în luna iulie. De asemenea, fabrica din Shanghai (Model 3 și Model Y) a depăsit 1 milion de exemplare produse în luna august.

Uzina europeană a celor de la Tesla, din Berlin, a depășit și ea borna de 1.000 de exemplare produse săptămânal.

via InsideEVs

Comentarii (2)

  • Seriff
    https://autolatest.ro/stiri/soferii-de-masini-tesla-se-ingramadesc-sa-alimenteze-gratuit-la-promenada-pretul-energiei-electrice-a-crescut-simtitor-si-pentru-bogatii-romaniei/
    2 1
  • Te obosești degeaba cu link-uri, sunt netezi de tot… lasă-i așa ca trebuie si prostime altfel cine muncește pe salarii de 600 de euro…
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru