Tesla a cumpărat un producător american de baterii, furnizor pentru Lamborghini și GM: 218 milioane de dolari pentru Maxwell Technologies

de Paul Cosma
Marti, 05.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a cumpărat Maxwell Technologies, o companie americană ce produce baterii și soluții de stocare a energiei, în schimbul a 218 milioane de dolari. Tesla vrea să pună mâna pe o tehnologie ce promite autonomie mai mare și costuri mai mici în cazul bateriilor pentru mașinile electrice.

Tesla vrea să mărească producția lui Model 3 și să reducă nivelul costurilor, în anul în care livrările au început și pe piața europeană.

În acest context, Tesla a cumpărat Maxwell Technologies, o companie americană care produce baterii și sisteme de stocare a energiei, valoarea tranzacției fiind de 218 milioane de dolari.

Maxwell a anunțat, la început de 2019, că a dezvoltat și a patentat o tehnologie care permite o autonomie semnificativ mai mare și costuri mai mici de producție pentru bateriile mașinilor electrice.

Maxwell Technologies semnase anul trecut un parteneriat tehnologic cu grupul Geely (proprietarul Volvo), iar printre clienții săi se mai numără Lamborghini și General Motors.

Tranzacția prin care Tesla a cumpărat firma americană va fi analizată de autoritățile concurențiale, iar preluarea oficială ar urma să aibă loc în vara lui 2019.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Asta da investitie, nu in filtre de particule si adblue.
    Bafta Tesla!
    14 3
  • Era frumos daca traduceati intreg articolul.
    Este vorba despre supercapacitori sau supercondensatori, acestia au capacitate mai mica decat baterile litiu-ion, dar cu o putere mai mare, capabili sa livreze acea putere intr-un timp foarte scurt. Un fel de boost, super boost.
    Concluziile le trageti fiecare...
    17 3
  • 200 de mil? Pai asta e sub demnitatea lui Tesla. :D
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru