Tesla a inaugurat stații de încărcare rapidă în Bulgaria și Serbia: datele de deschidere pentru stațiile programate în România sunt incerte

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 18.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a extins rețeaua de stații de încărcare Supercharger prin deschiderea unor puncte în orașul bulgar Plovdiv și în alte două localități din Serbia, inclusiv în Belgrad.

Tesla continuă în această perioadă extinderea rețelei sale proprii de stații de încărcare Supercharger în Europa de Est.

Astfel, în această perioadă au fost inaugurate stații de încărcare în două dintre țările care se învecinează cu România.

Prima pe listă este stația de încărcare Supercharger din localitatea bulgară Plovdiv, a doua ca mărime din țară, situată la circa 150 de kilometri de Sofia.

De asemenea, alta două stații au fost deja inaugurate în Serbia, și anume în capitala Belgrad și în localitatea Aleksinac din apropiere de Nis. În plus, sârbii vor avea în curând și o stație de încărcare în localitatea Pozega din vestul țării.

Între timp, datele publicate de Tesla pe site-ul său oficial indică în continuare că americanii plănuiesc stații de încărcare și în trei localități din România: București, Craiova și Brăila. Totuși, în cazul acestora, Tesla menționează că vor fi deschise "în curând", fără să menționeze concret un an de lansare.

În prezent, în această zonă a Europei, Tesla are deja Superchargere în Croația, Serbia, Slovenia, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria și Muntenegru, iar în viitor vor fi inaugurate stații și în Grecia și Macedonia de Nord.

Via Tesla

Comentarii (6)

  • ACE - Craiova
    Ii asteptam atat cu statii de incarcare cat mai ales cu reprezentanta si service-uri in Romania....

    Foarte interesant, un articol despre autonomia masinilor electrice si unele carcoteli - in cea mai mare parte neintemeiate - despre comportamentul acestora in perioada friguroasa (iarna):

    TEST EXTREM COMPARATIV AUTONOMIE ELECTRICA pentru 20 MASINI BEV, în Norvegia, la -2 grade Celsius vs AUTONOMIA ELECTRICA din ciclul WLTP publicat ieri pe site-ul
    insideevs.com


    https://insideevs.com/news/404632/winter-range-test-best-evs-cold-weather/
    8 7
  • Edikkk
    În România concepţia este încă de
    diesel deasupra tuturor

    Dar încet, încet se schimbă şi la noi
    10 5
  • Edilica? Iti plangi in pumni? Uite, raii si dusmanosii astia de la Tesla nu au grija de electrizatzii de pe meleagurile mioritice... Cata rautate si cata nepasare... Nu stiu cum ii mai sustineti.. sincer... :) Dar totusi, stiu ca pt voi niciun argument rational nu are nicio relevanta, asa ca inca o lovitura in plex nu ar trebui sa va sperie. :D

    Pana atunci Edilica, come to the dark side! We've got DIESEL! :D
    3 2
  • Edikkk
    Era odată un tânăr... (Nu eu)...

    .. şi a mers toată viaţa lui cu tramaviul, aşa a avut apartamentul şi locul de muncă

    şi nici nu fuma deloc, nu a fumat niciodată în viaţa lui...

    locuia foarte foarte aproape de mall...

    La mare se ducea la unchiu/mătuşa cu trenul, avea mereu o cameră pentru el, când se ducea la Marea Neagră

    Dar de atâta stat în staţie, mers pe străzi, A MURIT CU 5 ANI MAI DEVREME pentru că ... diesel. Şi benzină. Dar cel mai mult diesel.
    2 1
  • Li Ching-Yuen
    Apropo, China a cam terminat-o cu corona-isteria din simplul motiv ca pe alde Illuminati ii intereseaza primordial nimicirea civilizatiei iudeocrestine, adica euroatlantice. Sincer, fiind impovarata de atatea pacate (multe, iar unele dintre ele greu scuzabile, daca nu deloc), poate ca ar merita, dar numai Ziditorul poate fi Judecatorul, nu si ziditii Sai!
    0 2
  • Muskulita betiva
    Edilica Baterica (dar si tu, Ace Ventura), ce-ar fi sa regurgitezi tot ce-ai papat (si-o sa mai tot papi; nici nu incape discutie) DATORITA transporturilor asigurate de utilitarele echipate cu Diesel? Asa ar fi corect, chiar si din perspectiva laica, nu? Dar ia returneaza mataluta si toate hainele si celelalte obiecte care ti-au parvenit prin aceeasi “metoda”.

    Hei, dar motorina inseamna pistol cu apa in comparatie cu nocivitatea poluarii cauzate de…kerosen, de care se fac (i)responsabili adeptii rutelor aeriene. Iarasi, avioanele joaca un rol fundamental pe plan comercial. Cum credeti ca ne parvin majoritatea marfurilor din indispensabila (nu pun niciun fel de ghilimele, ca n-am ce si de ce sa persiflez) China 100 % “rosie” ? Sau se apeleaza tot la traditionalul “Drumul matasii” ? Iar in timpul sau liber, kerosenul se da in stamba cu unul sau mai multe dintre giuvaierele pe roti ale Triadei, fiindca este cel mai smecher de pe Glob, ciumegul ciumegilor, nicio flamura verde neridicandu-se (indignata civic, desigur) impotriva lui. In schimb, bietul Diesel este neincetat hulit si scuipat, Canalul Manecii (unde si-a dat duhul) tot starnind valurile nelinistii sale.

    Ma rog, cert este ca nu vom scapa vreodata de crasa ipocrizie reliefata de (eco)circul (cum altfel decat de calitate indoielnica?) prestat de Lolek si Bolek de pe AM; dumnealor vor iesi de pe acest site, vorba aceea, doar cu picioarele inainte.

    Eh, volens nolens, traim pe planeta Terra si asta (adica aceasta activitate terrifianta) ne ocupa tot timpul.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru