Tesla a început să importe în Europa unități Model 3 produse în China: mașinile vin cu o nouă baterie

de Daniel Popescu
Luni, 19.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a început să importe în țările europene unități Model 3 produse la uzina din China. Anterior, Elon Musk a dat asigurări că întreaga producție de la Shanghai este rezervată clienților din China.

Uzina Tesla din apropiere de Shanghai a fost proiectată inițial cu scopul de a acoperi cererea pentru modelele constructorului american de pe piața din China.

Inclusiv CEO-ul Elon Musk a dat asigurări la vremea respectivă că producția nu va fi exportată pe alte piețe, cu argumentul că cererea de pe piața locală este puternică.

Tesla și-a schimbat însă strategia, potrivit unor informații neoficiale dezvăluite de un client Tesla din Franța. Acesta a publicat o factură din care reiese că unitatea Model 3 pe care a comandat provine de la uzina din China.

Informația nu este surprinzătoare în contextul în care mai mulți clienți europeni au raportat recent că au fost informați cu privire la întârzierea livrărilor lui Model 3. Presa internațională a pus acest fapt chiar pe intenția celor de la Tesla de a furniza în Europa unități Model 3 produse în China.

Cu numai câteva zile în urmă, Tesla a anunțat că a introdus o baterie de tip LFP pe unitățile Model 3 produse la uzina din China.

Noua baterie este produsă tot de partenerii de la CATL, însă aceasta nu are cobalt și este mai ieftină de produs, motiv pentru care și prețurile pentru Model 3 pentru piața din China au scăzut ușor.

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Le-a aratat-o Trump chinezilor,zicea ca-i pune cu botul pe labe,ca face America mareata again si ca muta toata productia de la orezari inapoi in America. Aham,incet,incet,in 30-40 de ani o sa devina o putere regionala,noroc ca inca sunt singurii care stau perfect pe softuri si procesoare.
    10 5
  • @zarnesteanu
    Ai cuvantul. Ia justifica prostilor de romani cum un prieten la catarama de al lui Trump vinde chinezarii europenilor.

    Dar poti sa ne spui si cum de famiglia Trump vinde americanilor toale made in china in loc sa le fabrice pe la voi pe acolo
    4 5
  • Ceva pe undeva scartaie. Cumva probleme de cerere?
    5 1
  • @@zarnesteanu, da coane. Stai putin ca abia am venit de la lucru. Fac un dus si dau o fuga la familia Trump, sa-i bat obrazul lui Donald, de fata cu Melania, cum puii mei de vinde Musk Tesla 3 in Europa, facute in china?

    Bai cat tupeu. I-oi zice cateva de sa-i crape obrazul. Da' ce? Crede ca vorbeste cu Biden? Daca ridica vocea il bag undeva si ridic si dosul palmei. Tot de fata cu Melania.

    Hai, te-ai calmat? Ti-am dat raspunsul. Acuma sper ca te-ai linistit. Maine e abia marti in Europa si mai e pana la week end. Iti promit eu ca dupa ce incepe productia la fabrica din Berlin, n-o sa mai vezi o roata chinezeasca pe Tesla. Daca nu ma asculta Donald, am linie directa cu Elon. Pa cuvant. Hai pa !
    7 1
  • Tesla are deja o supra-capacitate de producție cu cele 3 uzine, iar dupa deschiderea alaeia de la Berlin nu-i vad bine daca nu scot si vreun Model 2 mai ieftin.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru