Tesla a instalat stația de încărcare Supercharger cu numărul 50.000

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul american Tesla anunță că rețeaua sa de încărcare a atins borna de 50.000 de stații Supercharger. Fanii mărcii și-au dat seama că stația specială, vopsită în roșu, a fost amplasată în California.

La nivel global, Tesla are peste 5.000 de puncte de încărcare rapidă, ceea ce înseamnă că vorbim despre cea mai mare rețea de puncte de încărcare din lume. Stațiile Supercharger încep încet, încet, să fie disponibile și pentru clienții care conduc alte mărci de mașini cu zero emisii.

Acum, Tesla anunță, prin intermediul rețelelor de socializare, că tocmai a instalat stația Supercharger cu numărul 50.000. Reprezentanții companiei nu au menționat locația, dar fanii și-au dat imediat seama că stația a fost amplasată în Roseville, California.

De obicei, stațiile de încărcare Tesla sunt vopsite în alb cu roșu, dar stația cu numărul 50.000 este finisată în totalitate în roșu. Mai exact, pare să fie vorba despre nuanța Ultra Red, utilizată și pe Model S sau Model X.

Mai mult, în partea inferioară a fost montată o tăbliță înseriată, pentru ca utilizatorii să știe că nu încarcă la orice stație Supercharger.

În afară de faptul că vorbim despre stația cu numărul 50.000, vopsită altfel decât una obișnuită, aceasta nu are nimic special, în ceea ce privește viteza de încărcare și prețul/kW.

via Tesla

Comentarii (8)

  • stiu ca deja suna ca un cliseu, dar...bravo tesla
    5 0
  • Nu-i normal ca un producător să-și instaleze propriile stații (pararea mea)… adică poluarea este o chestiune globală sau nu? Când un producător face așa ceva își asumă foarte multe costuri inclusiv cele de întreținere care ulterior trebuie recuperate… știm de unde. Dacă tot se bat guvernele cu pumnul in piept, trebuie sa se ocupe de aceasta chestiune, iar rețeaua de încărcare trebuie sa devină parte din infrastructura de baza in orice țară… când si dacă se vor produce doar electrice este alt subiect, dar momentan ele exista si trebuie gestionata situația, nu doar declarații cu interziceri si alte abureli electorale. In loc sa devină un obiectiv comun prin care sa ne îmbunățit calitatea vieții (cel puțin asta este intenția), se transformă intr-o competiție neproductivă, ca atunci când 2 piloți din aceeași echipa de F1 se bat pentru locul 1 și se bușesc… ceva de genul!!!
    PS doar nu avem stații de carburant Mercedes, BMW, Toyota etc.
    4 1
  • Pai Tesla isi face retea proprie pentru ca guvernele fac doar gargara.
    Corect era ca sa isi faca treaba guvernele, dar ele de obicei iau spagi de la aia cu software ilegal si ii pasuiesc.
    Respect Tesla.
    Sper ca isi vor respecta si clientii si nu vor ascunde ce se intampla cu autopilotul sau cu range!
    4 0
  • @dutzu
    in curand si delfinii tai vor avea un charger portabil pe spate.
    0 1
  • Ai rămas demult fără replici si relevanță… ieri am văzut delfinii 2 ore pe mare, 30 de grade in apa, perfect!!!…, Dumincă merg din nou ca bate vântul ;), tu tot la pândă sa vezi cum se bucură alții de viața?
    2 1
  • @dutzu
    si pe delfini ii invidiez ca stau toata ziua in ocean, dar n-as vrea sa fiu delfin..intelegi ce zic?
    0 2
  • Seriff
    @02:43 pentru tine cu dedicatie in weekend am mai bagat 800 km cu diesel-ul, abia astept urmatorul weekend sa ma plimb o gramada iar si sa te poluez pana scap de tine si de toti verzii.
    1 1
  • @sheriffutzu
    vezi ca scapi de ai tai si vecinii etc, ca evident cancerul noxos ce il elimini iti intra tie in casa si la cei din jurul tau. deci disparitie placuta!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru