Tesla a întrerupt producția lui Model 3 aproape o săptămână: "Nu există probleme fundamentale"

de Daniel Popescu
Marti, 13.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a întrerupt producția lui Model 3 în ultima săptămână a lunii februarie, însă insistă că nu există "probleme fundamentale" de producție și că își va respecta obiectivul de a construi câte 2500 de unități pe săptămână.

Tesla a înregistrat o nouă sincopă în producția de serie a noului Model 3. Mai mulți angajați care au preferat să-și păstreze anonimitatea au declarat pentru postul de televiziune CNBC că producția noului model a fost întreruptă în perioada 20-24 februarie pentru rezolvarea unor probleme legate de automatizarea producției și remedierea altor deficiențe.

În plus, sursa citată menționează că Tesla a împrumutat o serie de angajați de la Panasonic, partenerul pentru acumulatori, pentru a face față cererii.

Cea mai proastă veste este însă legată de departamentul de control al calității: unele surse susțin că angajații de pe aceste posturi nu sunt suficient de experimentați pentru a-și face treaba în mod corespunzător, ceea ce ar putea afecta calitatea finală a mașinilor care ies de pe liniile de producție.

Tesla a confirmat intreruprea producției, însă susține că nu există nicio problemă majoră și că își va respecta noile ținte de producție pe care și le-a propus.

"Nu există probleme fundamentale cu producția lui Model 3 sau cu furnizorii. Înțelegem ce trebuie să remediem și suntem încrezători că vom rezolva problemele în scurt timp", menționează constructorul american într-un comunicat adresat investitorilor de pe bursă.

Tesla a produs doar 220 de unități Model 3 în perioada iulie-septembrie 2017 și alte 1.550 de unități în ultimele 3 luni ale anului trecut, mult sub așteptările analiștilor. În plus, Tesla și-a propus să ajungă la o producție de 2.500 de unități pe săptămâna cel târziu la finalul lunii martie și la 5.000 de unități pe săptămână până la finalul lunii iunie. În total, aproximativ 400.000 de clienți au achitat un avans pentru achiziționarea unui Model 3.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Apropo... Model 3 tocmai a devenit cel mai vandut model electric in SUA.
    cu peste 3x mai multe unitati vandute comparativ cu Leaf.
    Din top 4, 3 sunt modelele Tesla S,3,X.
    https://evobsession.com/electric-car-sales/
    9 6
  • @Seth

    Asta nu e o stire prea buna pt cei care urasc Tesla :)
    Daca nu ar fi fost probleme cu productia lui Model 3, era in prezent cel mai vandut automobil electric si in Europa,nu doar in America.
    10 6
  • @gogutza
    nu uraste nimeni Tesla. De fapt toti oamenii mai destepti, se stie, ar folosi-o si pe post de panaceu universal. Asa e de buna! Te doare gatu? Pac, un model 3! Te doare la coracon? Aici merge un S. Daca ai probleme mai grave, un X este raspunsul. Daca esti dus cu pluta o poza a lui Musk pe post de icoana si gata, esti liber sa te exprimi ca un copil de gradinita prin review-ri: Ooo, Uau, My god! Daca te doare in cot...e, aici e smecheria. Tre sa stii sa citesti si printre randuri si sa vazi imaginea de ansamblu. Dar astea sunt lucruri neimportante.

    o noapte buna!
    13 8
  • @goguta
    RESPECT foarte bine punctat :)
    3 2
  • De ce sa urasti Tesla?
    Problema principala a Tesla este incapacitatea acestora de a creste productia, ceea ce ar putea duce la caderea lor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru