Tesla a redus producția lui Model S și Model X: "Nu intenționăm să eliminăm cele două modele din gamă"

de Daniel Popescu
Vineri, 25.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a concediat 7% dintre angajați pentru a reduce producția lui Model S și Model X după eliminarea versiunii cu baterie de 75 kWh din ofertă, însă nu intenționează să renunțe la cele două modele.

La începutul acestui an, Tesla a anunțat că va elimina din ofertă versiunile lui Model S și Model X echipate cu baterie de 75 kWh. La vremea respectivă, principala ipoteză a fost că Tesla a luat această decizie pentru a crește producția versiunilor cu baterii de 100 kWh, mai ales că acestea sunt semnificativ mai scumpe.

Câteva zile mai târziu, Tesla a anunțat însă că va concedia încă 7% dintre angajați, iar presa americană a oferit acum mai multe detalii despre posturile care vor fi afectate. Astfel, au fost sau urmează să fie concediați inclusiv angajați implicați în producția lui Model S și Model X, pe lângă angajați din departamentele de livrări și vânzări, iar Tesla a eliminat tura de noapte pentru producția celor două modele.

Cu alte cuvinte, Tesla a efectuat concedieri din cauza faptului că anticipează o scădere a vânzărilor pentru Model S și Model X, însă a exclus varianta de a renunța complet la cele două modele.

"Am anunțat că nu mai primim comenzi pentru versiunile de 75 kWh ale lui Model S și Model X pentru a oferi o diferențiere mai mare comparativ cu Model 3.

Prin urmare, am redus orele de producție pentru Model S și Model X. Nu avem planuri pentru eliminarea gamei S sau X", a declarat un purtător de cuvânt al Tesla.

Tesla mizează puternic pe Model 3, în condițiile în care este deja pregătită să livreze circa 3.000 de unități pe săptămână în Europa începând din luna februarie. Totuși, americanii consideră că nu au nevoie de mai mulți angajați pentru creșterea producției lui Model 3, întrucât liniile de producție sunt mai moderne.

Via CNBC

Comentarii (10)

  • Parca sapt trecuta au mai concediat inca 5%. Mai au cu cine lucra? :)

    Nu stiu cum, dar parca visul de electrizare a transportului nu prinde domne forma... nu vrea... :)))
    6 7
  • Cand zice Franta cate ceva cu protectia sociala sare lumea in sus ca vezi doamne socialistii si comunistii si etc.
    Uite aici capitalismul in forma lui pura si curata.
    12 5
  • @Greenalex: vezi ca tema articolului e alta. Stiu ca poti sa injuri capitalismul chiar si pentru ca ploua afara, mai ales daca esti comunistoid, dar aici e vorba de capitalismul care functioneaza: cand un produs e prost, fabricutza se inchide. E extrem de simplu. Nu e vb de protectie sociala, ci despre produse proaste si scumpe. Care intr-un sistem capitalist nu sunt competitive pentru ca nu sunt profitabile. Si pe care capitalismul le elimina asa cum un organism sanatos elimina un bacil.

    In socialismul bolnav de care vorbesti tu, toti microbii astia sunt tinuti in viata cu subventii si pomeni groase de la stat, pana cand statul/organismul insusi sucombeaza, si trebuie sa vina tot capitalistii sa il readuca la viata. Bine-nteles ca apoi trebuie SA SE TAIE IN CARNE VIE, pentru ca socialismul bolnav n-a reusit sa se debaraseze singur de ce ii facea rau... Pentru ca intotdeauna au fost acolo niste politicieni "binevoitori", care au vrut sa sara in ajutor, sa protejeze planeta prin "solutii noi", sa plateasca din banii de taxe si impozite o solutie proasta.

    Dupa care prostii vin si voteaza din nou socialism si se reia jocul.

    Una din definitiile prostiei e sa repeti acelasi lucru asteptand rezultate diferite.
    4 7
  • @Green

    personal, inteleg ce ai vrut sa spui, dar n-as da ca exemplu edificator in acest sens comunismul. Si nici macar socialismul. Pe de alta parte forma pura si dura a capitalismului s-a dovedit un nonsens pentru ca intr-o economie nu sunt doar marfuri (e buna merge, nu e o aruncam) ci si forta de munca (adica oameni cu nevoi).

    Musk isi permite sa faca ce doreste pe tarlaua proprie, neingradit de existenta unui sindicat care sa fie portavocea angajatilor ii poate lejer arunca in strada, cel mai probabil, "conform contractului". Apoi, cu siguranta cei care s-au angajat pe "plantatia" lui Musk au facut-o in cunostinta de cauza, asa ca punerea lor pe liber e doar titlu de articol si mai putin un subiect de dezbatere cu trimiteri la morala actiunii ori corectitudinea ei.
    2 4
  • @Vianu: tot vorbiti de protectie sociala si oameni cu nevoi. Imi spui te rog, in Romania, ce protectie sociala ai daca lucrezi la privat si te da afara? Ca primesti cateva luni de somaj? La aia te referi? ~100 de eur timp de 9 luni? Cui ii pasa de nevoile tale, repet, intr-o tara ca Romania, unde cica nu e capitalism in forma pura?!
    4 2
  • @PMC

    exemplul "Romania" este absolut lipsit de relevanta. In aces caz vorbim discutii....asa ca voi spune "pas". Trimiterea a fost catre economia SUA.
    5 1
  • Am inteles ca vb de America. Dar faceam o paralela: in Ro, daca esti dat afara nu prea ai multe posibilitati. Somaj, 1, 2 salarii in functie de contractul colectiv, si cam asta e tot. Ajutor de somaj, care iti ajunge cat sa mananci modest. Sindicatele nu ar trebui sa existe nicaieri, nu numai in america. Uita-te ce fac "liderii de sindicate" din Romania. Transforma sindicatele in arma politica, sunt imbuibati si corupti si ei.
    5 2
  • Ideea era ca atat socialismul francez nascator de greve perpetue cat si capitalismul american sunt niste extreme nefericite ale sistemului democratic. Si oricare varianta aplicata (inteleasa) prost poate fi mai daunatoare decat un sistem mai putin rafinat/modern dar aplicat cu raspundere.
    Comunismul a fost mentionat pentru ca multi dintre adeptii infocati ai capitalismului extrem confunda socialismul cu comunismul si amesteca oalele. (Mea culpa nu-si avea locul aici).
    7 1
  • @PMC

    cum spuneam, "Romania" e irelevanta, si faci greseala in forma continuata de a o da drept exemplu in sprijinul teoriei tale (extremiste) "sindicate n-are trebui sa existe nicaieri". Ai putea, deci sa vii cu un argument ceva mai solid? - adica de tara - intrebarea e retorica, evident, pentru ca pur si simplu nu poti generaliza omitand specificul fiecarei economii in parte.

    Apropos, cred ca sindicalistii IG Metall ar fi foarte "incantati" de teoria ta.
    3 2
  • Edikkk
    Inclin să îi dau dreptate dlui Vianu.

    Să ne amintim totuşi că mişcarea sindicală americană a creat 1 mai şi programul de lucru de 8 ore !!
    Nu sovieticii.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru