Tesla va livra 3.000 de unități Model 3 pe săptămână în Europa în 2019: sedanul ar putea deveni cea mai vândută mașină electrică de pe continent

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla intenționează să livreze 3.000 de unități Model 3 pe săptămână în Europa începând din februarie 2019. Dacă planurile vor fi respectate, Model 3 va depăși Nissan Leaf și va deveni cea mai vândută mașină electrică de pe continent.

Tesla a lansat recent configuratorul pentru Model 3 pe mai multe piețe din Europa, printre care se numără și Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Suedia și Norvegia, iar livrările vor începe în luna februarie a anului viitor.

Mașinile vor fi exportate din Statele Unite și vor ajunge în portul Zeebrugge din Belgia. Potrivit unor informații dezvăluite de autoritățile portuare, Tesla intenționează să livreze circa 3.000 de unități Model 3 pe săptămână pentru piața europeană, ceea ce înseamnă peste 12.000 de unități pe lună.

"Mașinile sunt exportate în Europa de la uzina din San Francisco prin portul Zeebrugse. Mașinile electrice sunt apoi distribuite în Europa", anunță autoritățile portuare.

În prezent, cea mai vândută mașină electrică în Europa este Nissan Leaf. Modelul electric s-a comercializat în peste 31.000 de unități în primele 10 luni ale anului, echivalentul a circa 3.100 de unități pe lună. Cu alte cuvinte, dacă planurile vor fi respectate, Model 3 va înregistra vânzări de patru ori mai mari decât Leaf și va fi de departe cea mai vândută mașină electrică în Europa. De altfel, Model 3 a devenit luna trecută și cea mai vândută mașină electrică din lume.

Singura incertitudine este dacă Tesla își va respecta planurile, însă compania va ajunge în februarie la o producție săptămânală de circa 7.000 de unități, care îi va permite să aloce 3.000 de unități pentru Europa.

În plus, americanii intenționează să cumpere una sau mai multe dintre cele 5 uzine pe care General Motors vrea să le închidă în Statele Unite, ceea ce ar permite o creștere semnificativă a capacității de producție.

Pe piața europeană, Tesla Model 3 este disponibilă pentru început în două versiuni. Cea cu autonomie extinsă și tracțiune integrală oferă o autonomie maximă de 544 de kilometri conform standardului WLTP, în timp ce varianta de performanță oferă o autonomie de 530 de kilometri.

Potrivit unor informații anterioare, Tesla a decis ca versiunea europeană a lui Model 3 să includă și un port CCS, pentru ca proprietarii să poată încărca mașina atât la Superchargere, cât și în alte rețele regionale dezvoltate în Europa, cum ar fi Ionity.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Iar pretul va fi undeva la 60.-62.000 EURO....
    BRAVOS Tesla !!!!
    11 6
  • Cu ocazia asta vom avea din ce în ce mai multe mașini electrice/hybrid cu aspect mai plăcut. Poate Renault și Nissan vor mai schimba ceva la designul propriilor autovehicule
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru