Primele detalii despre Tesla Model 3 pentru Europa: sedanul va putea fi încărcat și la stații cu portul standard CCS

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 14.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea europeană a lui Tesla Model 3 va putea fi încărcată atât în rețeaua de Superchargere a companiei, cât și în alte rețele precum Ionity, întrucât va integra și un port de încărcare CCS, folosit standard pe Bătrânul Continent.

Tesla Model 3 va fi disponibil pe piața europeană începând de anul viitor, iar constructorul american pune la punct ultimele detalii pentru o lansare cât mai eficientă.

Una dintre principalele probleme este generată de diversitatea de porturi de încărcare. Rețeaua de Superchargere dezvoltată de Tesla pe teritoriul Europei folosește conectorul Type 2, însă cele mai multe rețele de încărcare de pe Bătrânul Continent mizează pe portul CCS (Combined Charging System).

De altfel, inclusiv rețeaua Ionity, dezvoltată în parteneriat de mai mulți constructori europeni, folosește porturile CCS pentru încărcarea mașinilor electrice.

În acest context, Tesla a decis ca versiunea europeană a lui Model 3 să includă și un port CCS, pentru ca proprietarii să poată încărca mașina atât la Superchargere, cât și în alte rețele regionale dezvoltate în Europa.

"Vom permite clienților noștri să aibă acces la rețelele CCS care încep să se dezvolte în Europa, așa că Model 3 va avea un port de încărcare pentru standardul CCS.

Toți clienții Tesla vor putea să folosească în continuare rețeaua de Superchargere, dar aceste schimbări le vor permite să se aventureze în afara rețelei. Asta ar putea fi de ajutor clienților noștri", explică Drew Bennett, directorul de infrastructură globală pentru încărcare în cadrul Tesla.

De asemenea, proprietarii Model S și Model X vor avea posibilitatea să cumpere un adaptor pentru a încărca de asemenea mașinile la stații CCS.

În prezent, rețeaua de Superchargere Tesla din Europa are 430 de stații cu 3.600 de puncte de încărcare, iar compania va negocia cu constructorii europeni posibilitatea de a le permite accesora accesul la rețea. "Cu siguranță suntem deschiși să discutăm cu alți constructori care vor să aibă acces la rețea", a adăugat Bennett.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • aaa...good!
    4 0
  • ACE - Craiova
    Flota de publicitate Tesla Model 3 ajunge în Europa în această săptămână

    Livrările vor începe probabil în Europa la sfârșitul lunii februarie, martie 2019.

    https://insideevs.com/tesla-model-3-display-fleet-to-arrive-in-europe-this-week/
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru