Tesla accelerează producția de mașini electrice în China: capacitatea de producție va crește în iunie cu 33%

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Marti, 26.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va crește capacitatea de producție la uzina din China cu 33% începând din luna iunie, iar începând din prima parte a anului viitor va produce Model Y și pentru piața locală.

Tesla are în prezent o capacitate de producție de circa 150.000 de unități la uzina din China, însă și-a propus să investească în extinderea fabricii în ciuda pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Oficialii constructorului american au anunțat că în luna iunie vor crește capacitatea de producție la 4.000 de unități pe săptămână, echivalentul unei creșteri de 33% pentru o producție anuală de 200.000 de unități.

"Anticipăm atingerea pragului de 4.000 de vehicule pe săptămână în luna iunie, ceea ce înseamnă că noua capacitate de producție va depăși planurile anterioare de a produce 150.000 de unități pe an", a declarat Tao Lin, vice-președintele diviziei din China a celor de la Tesla.

În prezent, Tesla produce în China doar Model 3, însă creșterea capacității de producție va permite startul producției pentru SUV-ul electric Model Y în prima parte a anului viitor.

"A doua fază de creștere a capacității de producție va fi încheiată până la sfârșitul acestui an, iar producția de masă pentru Model Y este așteptată în primele trei luni ale anului viitor", au mai precizat oficialii mărcii.

Practic, Tesla ar urma să înceapă producția lui Model Y în China cu câteva luni înainte de a începe producția acestui model în Europa la noua uzină din Germania, aflată în prezent în fază de construcție.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Faptul ca TESLA mareste asa de puternic capacitatea de productie inseamna ca EXISTA CERERE substantiala in piata de masini electrice - atat in China (1,45 miliarde locuitori) cat si in zona (India 1,4 miliarde locuitori) samd...

    Asta, in ciuda faptului ca, TESLA chiar nu produce cele mai ieftine masini electrice.

    In Europa, fabrica din Germania va evolua foarte bine pentru ca europenii au inceput sa adopte si sa indrageasca aceasta tehnologie din ce in ce mai mult.

    Trebuie insa sa creasca substantial numarul statiilor electrice de incarcare si modalitatea de plata sa devina mult mai simpla - sa poti plati cu cardul bancar la fel de usor cum procedezi la o statie cu combustibil conventional, fara:
    - aplicatii dedicate pentru fiecare retea de incarcare;
    - stres inutil din partea utilizatorului...

    In Franta bunaoara se intentioneaza sa creasca EFECTIV, in doar 2 ani, numarul statiilor electrice publice (de la 30.000 la 100.000 unitati), in timp ce, in Romania acestea sunt, la ora actuala, undeva sub 1.000 unitati!!!!
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru