Tesla amână lansarea Model 3 în Europa cu 6 luni: mașina electrică va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2019

de Daniel Popescu
Marti, 29.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că Model 3 va fi disponibil pe piața europeană în prima jumătate a anului viitor, cu 6 luni mai târziu decât planurile stabilite la startul producției.

Tesla a înregistrat numeroase probleme cu producția lui Model 3 și a ratat de mai multe ori țintele de producție pe care și le-a propus.

Compania a anunțat recent că a ajuns la un ritm de circa 500 de unități pe zi, astfel că se apropie de ținta de 5.000 de unități pe săptămâna anunțată pentru finalul lunii iunie. Totuși, CEO-ul Elon Musk a fost nevoit să anunțe o amânare a planurilor pentru lansarea lui Model 3 în Europa.

La startul producției din iulie 2017, americanii anunțat că europenii vor putea cumpăra Model 3 în ultima jumătate a anului 2018, însă numeroasele probleme de producție au schimbat planurile.

"Model 3 a fost construit cu gândul la schimbarle necesare pentru a monta volanul pe partea dreaptă. Observați simetria stânga-dreapta. Model 3 cu volan pe stânga pentru Europa și Asia va sosi în prima jumătate a anului viitor. Versiunea cu volan pe dreapta va fi lansată probabil la jumătatea anului viitor", a explicat Musk pe rețeaua de socializare Twitter când a fost întrebat cum va decurge procesul de adaptare a lui Model pentru piața britanică.

Prin urmare, Model 3 va ajunge pe Bătrânul Continent cu o întârziere de circa 6 luni comparativ cu planurile inițiale ale companiei.

Via Electrek

Comentarii (6)

  • ACE - Craiova
    Cu exceptia Marii Britanii si Irlandei - unde ar fi fost intradevar nevoie de varianta cu volanul pe partea dreapta - in restul Europei era vorba DOAR de versiunea clasica, din SUA.....
    De ce se invoca aceasta intarziere pt. varianta cu volanul pe partea dreapta si se generalizeaza...pentru Europa....?!
    Nu prea se leaga...ceva..
    15 2
  • Rudolf D.
    Inca o declaratie (justificare) marca Musk. Il mai crede cineva? Da. Multi.
    11 6
  • mircea badea
    n-am inteles nimic..
    3 0
  • Si El a zis....Du-te si spune poporului acestuia: cu auzul veti auzi si nu veti intelege si, uitandu-va, va veti uita, dar nu veti vedea.
    7 0
  • Edikkk
    Nu cred că este vorba doar de volan ci şi omologare

    Plus staţii de încărcare Tesla în unele zone. În Norvegia şi Olanda, chiar şi UK sunt destule Tesla S şi X
    4 2
  • cum era aia cu .....onestitatea? :)
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru