Tesla aruncă batista: nu va dezactiva Autopilot, dar va limita folosirea lui de către șoferii indisciplinați

de Bogdan Mirică
Marti, 30.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat un update pentru modelele sale. Noua versiune a software-ului va limita folosirea modului de rulare autonom Autopilot de către șoferii indisciplinați.

După seria de scandaluri care a știrbit din reputația Tesla, cel mai popular producător de mașini electrice a decis să ia atitudine. Majoritatea problemelor au apărut din cauza funcției Autopilot, care le permite utilizatorilor să își folosească mașina pentru o rulare autonomă. Deși a avertizat publicul că este încă în stadiu de dezvoltare, clienții nu s-au putut abține și au folosit Tesla Model S în modul său autonom. Au fost înregistrate accidente și chiar decese.

Pentru a pune capăt acuzelor primite, Tesla a decis să limiteze utilizarea Autopilot, funcția de rulare autonomă. Noul update v8.0 al software-ului disponibil pe toate modelele Tesla va încerca să limiteze numărul situațiilor în care un șofer nu mai este atent la drum și lasă mașina să facă toată treaba.

În prezent, Autopilot alertează șoferul să pună mâinile pe volan pentru a menține sistemul activ. Dacă șoferul nu răspunde, sistemul începe o procedură de 15 secunde pentru anularea modului autonom.

Vehiculul încetinește și îi cere șoferului să pună mâinile pe volan.

Urmareste Automarket
După ce a analizat mai multe accidente produse din această cauză, Tesla a aflat că șoferii nu răspund la aceste îndemnuri ale sistemului. Prin urmare, începând cu versiunea 8.0 a software-ului, Autopilot va continua să dezactiveze sistemul dacă șoferul nu răspunde, dar va bloca și folosirea sistemului încă o dată.
Deblocarea se poate face doar după ce mașina este oprită și levierul schimbătorului trece în poziția Park.

Metoda de limitare a funcției Autopilot ar urma să mai domolească valul de critici care i-au cerut lui Elon Musk să scoată acest sistem de pe mașinile Tesla.

Comentarii (2)

  • Absurd! Suntem condusi de verigile slabe ale societatii! De oamenii slabi, care nu se pot controla, care nu inteleg notiuni simple despre ce este posibil si nu, care au asteptari SF despre orice chestiune tehnologica ce le depaseste intelegerea. Si iata-i cum castiga din nou. Bravo, epoca de piatra scrie pe noi!
    6 0
  • As vrea sa-i vad pe toti cei care au cerut scoaterea Autopilot de pe Tesla conducand si mergand pentru tot restul vietii cu o caruta cu un cal. Ala e usor de inteles pentru mintea lor inghesuita si raspunde usor la injuraturile si biciuirile lor jegoase.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru