Tesla Model S a stabilit un record pentru traversarea Statelor Unite: 76.5 ore

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 09.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două exemplare Tesla Model S au traversat Statele Unite ale Americii de la Los Angeles la New York în 76.5 ore. Un nou record pentru parcurgerea acestui traseu cu un automobil electric.

Tesla a anunțat acum nu demult că traversarea Statelor Unite este acum posibilă pentru proprietarii de modele electrice, compania americană amplasând încărcătoare rapide pe toată suprafața țării. Pentru a demonstra acest lucru, Tesla a organizat o demonstrație, traversând în timp record continentul american cu două exemplare Model S. 

Cele două mașini au plecat din Los Angeles cu destinația New York. Pentru a reîncărca bateriile, echipajele s-au bazat doar pe rețeaua de încărcătoare rapide Tesla. În ciuda faptului că traversarea s-a făcut în condiții de iarnă, cele două echipaje au reușit să stabiliească și un record pentru traversarea Americii cu ajutorul unui automobil cu propulsie electrică. Timpul total a fost de 76 de ore și jumătate, un record ce este evaluat pentru omologare de către Guinness World Records.

Esential 1197.8 kWh au fost necesari pentru alimentarea celor două mașini Tesla Model S.
Cele două mașini electrice Tesla au parcurs 5.575.6 kilometri în condiții meteo dificile. Pe drum au întâlnit temperaturi negative, viscol, ploaie și chiar o furtună de nisip.
15 șoferi au trecut pe rând la volanul celor două exemplare Model S, iar în New York echipajele au fost întâmpinate chiar de Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors.

Sistemul de încărcare rapidă cu energie electrică folosit de Tesla permite încărcarea acumulatorilor în doar 20 de minute. Punctele de încărcare pot fi folosite gratis de către proprietarii modelului S în echipare de top. 

Via Carscoops

Comentarii (4)

  • imaginati`va in bucuresti sa ai o masina electrica: scoti 3 prelungitoare legate, pe geam de la etajul 10 sa o incarci...asta daca ai loc de parcare langa bloc.
    7 8
  • Scrooge
    @mog.....prima data imagineaza-ti un Bucuresti in care cati mai mult proprietari de apartamente de la etajul 10 isi permit o masina electrica noua.
    22 1
  • corect. suntem prea saraci pt electrice...
    8 1
  • AndreiRN
    Privim viitorul automobilismului in aceasta masina.
    Cand platesti pt benzina $3000 - $5000 pe an si apare o masina care iti permite sa conduci pe GRATIS nu stiu daca mai are rost vre-un argument.
    Dar mie imi trebuie un camion electric si inca mai am de asteptat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru