Tesla Model S și Model X primesc îmbunătățiri: autonomie mai mare cu 10% și o nouă suspensie adaptivă

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S și Model X primesc o nouă suspensie adaptivă și beneficiază de o autonomie cu 10% mai mare în urma unor îmbunătățiri tehnice la motorul electric.

Tesla a anunțat o serie de îmbunătățiri atractive pentru Model S și Model X, modele care au intrat ușor în umbră după lansarea și succesul de care se bucură Model 3.

Constructorul american a anunțat că cele două modele au primit o serie de îmbunătățiri la motor și la sistemul de răcire prin care autonomia oficială a acumulatorilor de 100 kWh a fost îmbunătățită cu circa 10%.

Astfel, în versiunile cu acumulator de 100 kWh, Model S oferă în Statele Unite o autonomie de 595 km conform standardului EPA, în timp ce aceeași versiune pe piața europeană are o autonomie oficială de 610 kilometri, conform standardului WLTP.

Între timp, în cazul lui Model X, autonomia oficială a ajuns acum la 523 kilometri (EPA), iar pe piața europeană este menționată o autonomie de 505 kilometri (WLTP).

"Pe lângă autonomia suplimentară, puterea și cuplul cresc semnificativ pentru toate versiunile Model S și Model X, ceea ce îmbunătățește accelerația de la 0 la 100 kilometri", menționează constructorul.

De asemenea, Model S și Model X pot fi încărcate acum cu maxim 200 kW la stațiile de încărcare Supercharger V3 dezvoltate de Tesla.

În plus, americanii au introdus o serie de modificări și la software-ul suspensiei adaptive, prin care confortul la volan este îmbunătățit.

În mod surprinzător, Tesla a readus în ofertă cu această ocazie și versiunile Model S și Model X cu acumulator de 75 kWh, care fuseseră eliminate din gamă la începutul acestui an. Pentru versiunile cu acest tip de acumulator, Model S oferă o autonomie de 450 kilometri (WLTP) în timp ce Model X se oprește la pragul de 375 kilometri (WLTP).

Via Electrek, Teslarati

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Stirea este un pic neclara.

    De fapt vor fi variante FACELIFT, pentru ambele modele Model S si Model X.....

    Nu este vorba in acest caz despre update-uri software la motoarele electrice ce echipeaza masini VANDUTE.
    12 2
  • Curat neclara
    Pai nici suspensia aia se intelege ca nu e NOUA..doar comportamentul ei printr-un update soft.

    Nu mai are nimeni in media proprietatea termenilor si a sensurilor.

    Ca aia care spun ca "cele 2 masini au fost DISTRUSE in accident", in loc de AVARIATE cand doar li s-au spart farurile...poate pt ca atunci cand ii zgarii unuia portiera te încadrezi ca termen penal la Distrugere. Dar suna mai pompos, nu?, pt un referat de anul II la facultate jurnalistica si la nivelul ala ramai si cand te faci mare...si ajungi la Kanal D sau mai rau , RTV.
    10 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru