Tesla Model Y, actualizat în China: jante noi și autonomie mărită

de Tiberiu Safta
Luni, 02.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a lansat o serie de actualizări importante pentru Model Y. Noutățile sunt disponibile, pentru moment, doar pentru exemplarele vândute în China. Printre actualizări se numără un set nou de jante, dar și autonomie mărită.

Constructorul american de mașini electrice a pregătit o nouă versiune actualizată pentru Model Y. Însă, aceste noutăți sunt disponibile exclusiv pe piața din China, astfel că exemplarele Model Y vândute în restul lumii nu vor beneficia de aceste actualizări. La exterior, singura noutate este reprezentată de jante cu un design nou, mai aerodinamic. Acestea măsoară 19 inch și sunt vopsite în negru.

Cea mai importantă schimbare este la autonomia modelului. Precis, în cazul versiunii cu două roți motrice, autonomia lui Model Y este acum de 554 de kilometri, ceea ce înseamnă un plus de 9 kilometri față de versiunea de până acum. Creșterea este și mai mare în cazul versiunii cu două motoare electrice. În această configurație, Tesla Model Y poate parcurge 688 de kilometri, un plus de 28 de kilometri.

Alături de asta, performanțele versiunii cu două roți motrice au fost îmbunătățite. Mai exact, Model Y are nevoie acum de 5.9 secunde pentru a parcurge sprintul de la 0 la 100 de km/h.

Anterior, Model Y cu două roți motrice avea nevoie de 6.9 secunde pentru a atinge aceeași viteză. Viteza maximă rămâne aceeași, de 217 km/h în cazul ambelor versiuni.

Alte noutăți mai sunt prezente și în habitaclu. Tesla Model Y primește acum iluminare ambientală RGB în zona bordului, precum și un material textil nou pentru acesta, care înlocuiește ornamentele din lemn. La final, potrivit unor surse din China, Tesla Model Y mai primește și un nou computer pentru condusul autonom, botezat Hardware 4.0.

Așa cum spuneam, noile actualizări aduse lui Tesla Model Y sunt disponibile doar pe piața din China. Constructorul deținut de Elon Musk are în plan să lanseze o actualizare majoră a modelului pentru toată lumea undeva prin 2024.

via Tesla

Comentarii (2)

  • Bandidos rumanos mas imbecil
    nu a scapat inca de tejgheaua aia de birt satesc?!
    0 1
  • Musk deține 13% din pachetul de acțiuni… nu-i rău, dar Tesla nu-i mai a lui. Constructorul nu este deținut de Musk.
    In fine… revenind la marea știre: jenți noi si plus 9 km, serios, actualizări majore???
    PS… in sfârșit lumini ambientale… ce frumos!!!
    Să nu vă aud ca-s cârcotaș… ;))… hai fuga la articolul cu “pâinea caldă” subvenționată, să nu vă scape ceva :))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru