Tesla pregătește îmbunătățiri pentru Model S și Model X: versiune cu trei motoare electrice și noi module de baterie

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Miercuri, 22.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va introduce o serie de îmbunătățiri pentru Model S și Model X, printre care se numără o versiune cu trei motoare electrice și noi module de baterie. Noutățile ar putea fi prezentate în septembrie.

Tesla s-a concentrat în ultima perioadă pe dezvoltarea noilor Model 3 și Model Y, mai ales că acestea generează o mare parte dintre vânzări.

Totuși, constructorul american intenționează să introducă o serie de îmbunătățiri pentru ambele modele până la sfârșitul acestui an, potrivit unor informații neoficiale dezvăluite de publicația Electrek.

Sursa citată afirmă că update-ul pregătit de Tesla a primit numele de cod Palladium și că ambele modele vor beneficia de noi module de baterie.

Nu este clar dacă acest lucru va permite și o creștere semnificativă a autonomiei oficiale, însă Tesla are tot interesul să îmbunătățească acest aspect. În prezent, Model S oferă o autonomie maximă de 609 kilometri, însă în acest an Mercedes-Benz va prezenta sedanul electric EQS, care va avea o autonomie oficială de peste 700 de kilometri.

În plus, Model S urmează să primească și o versiune cu trei motoare electrice. Aceasta este dezvoltată încă de la sfârșitul anului trecut sub numele de cod Plaid, iar americanii au încercat să doboare recordul pentru cel mai bun timp pe circuitul de la Nurburgring pentru un sedan electric.

De asemenea, sursa citată susține că este posibil ca cele două modele să primească și o serie de modificări la caroserie.

Tesla a început deja să introducă modificări la liniile de producție ale uzinei de la Fremont cu scopul de a pregăti lansarea îmbunatățirilor. Este posibil ca noutățile să fie prezentate oficial în luna septembrie, atunci când Tesla a programat și un eveniment special pentru discuții despre performanța bateriilor sale.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • Dacă este așa buna cum este prezentată pe aici de ce vor sa o imbunătățească?!?!?!
    0 3
  • daca golf 4 a fost asa de bun, de ce l-au mai schimbat cu unul nou?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru