Tesla: Producție de două milioane de mașini pe an, până la sfârșitul lui 2022

de Alexandru Monenciu
Luni, 08.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a încheiat prima jumătate a anului pe locul 3, în topul vânzărilor de mașini electrice în Europa, Tesla intenționează să recupereze terenul pierdut și să atingă o producție de 2 milioane de mașini până la finalul lui 2022.

În primele 6 luni ale anului, Stellantis a vândut mai multe mașini electrice decât Tesla, pe Bătrânul Continent.

Cel mai nou grup din industria auto a comercializat 105.413 unități, în timp ce Tesla, afectată de lockdown-urile din China, s-a clasat pe locul 3 cu 78.277 de exemplare.

Gigantul american vrea să recupereze terenul pierdut. În cadrul ședinței anuale a investitorilor, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a susținut că "Dacă totul merge conform planului, vom ieși din 2022 cu o producție anuală de 2 milioane de mașini."

Ca o comparație, Grupul Volkswagen are o țintă de 1.5 milioane de mașini electrice produse anual, în 2025, iar General Motors de 1 milion de mașini cu zero emisii.

În aceeași ordine de idei, Robyn Denholm, președintele Consiliului de Administrație Tesla, are un obiectiv și mai îndrăzneț. Până în 2030, Tesla să atingă o producție de 20 de milioane de mașini pe an.

via Automotive News

Comentarii (7)

  • https://youtube.com/shorts/OfWUJ8EyZQE?feature=share
    1 6
  • Greu cu traducerile astea: Musk a spus ca va atinge pana la finalul lui 2022 o productie 'anualizata' (run rate) de 2 mil.
    Adica daca inmultesti productia zilnica de la finalul anului cu nr de zile anuale ajungi la 2 mil.
    Nu va produce 2 mil in 2022!
    5 0
  • Ha, ha 20 mil/an…. asta înseamnă de 10 ori ce fac acuma (dacă le fac) si aproape 25% din piața mondiala auto. Le scot din burta ca doar nu-i nici o problema.
    5 2
  • Reteta clasica Tesla de a atrage investitori si de a nu pleca cei existenti. Promisiuni de un viitor stralucit. Ei inca nu au reusit sa produca cabrio, camion si camioneta.
    La prostime prinde marketingul si apoi vad ei cu ce se aleg. La camion si camioneta nu te mai poti juca cu calitatea, acolo sunt pretentii. Astea doua proiecte, daca nu le scot sa rivalizeze real cu concurenta, o sa fie piatre de moara pentru ei.
    Restul... ca o sa produca, o sa faca , o sa dreaga... doar marketing care vad ca prinde la multi.
    5 2
  • tati, vezi ca da fum la lambo deja, deci daca zic ca scot unicornul electric, pregateste-te!
    1 1
  • Pot sa scoată unicorn, elefant, girafa etc. ca nu ne trebuie la fel ca și electricele, hobby sau a 3-a mașină
    3 1
  • Buna observatie. Poate fi și una și alta, deșii cred ca de referea la atingerea celor 2 mil in acest an. Tesla are capacitatea, de văzut dacă au și componentele sa le producă, eu nu cred posibila revenirea…
    Dacă bine știu Tesla are 5 fabrici (cea din Germania încă nu a atins capacitatea maxima). Chiar și așa ar trebui sa producă o mașina la fiecare 106 secunde (aproximativ) in fiecăreia din cele 5 fabrici.
    Clar ca dacă se opresc (cum s-a întâmplat) trebuie ore suplimentare la greu sa recupereze…
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru