Vânzări electrice, în Europa, în prima jumătate a anului: Stellantis în fața Tesla

de Alexandru Monenciu
Joi, 04.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis a vândut mai multe mașini electrice decât Tesla în prima jumătate a anului, în Europa. În top, cel mai nou grup din industrie s-a clasat pe locul 2, în spatele Volkswagen.

După primele șase luni ale anului, topul vânzărilor de mașini electrice în Europa este condus de Volkswagen. Germanii au comercializat 116.307 vehicule cu zero emisii în intervalul menționat.

Pe locul 2 vine Stellantis, cu 105.413 unități. De departe cel mai popular model cu zero emisii al Grupului a fost Fiat 500, cu 32.315 exemplare comercializate în prima jumătate din 2022. O creștere de 75% comparativ cu același interval din 2021.

Urmează apoi Peugeot e-208, cu 21.918 unități, și Opel Corsa-e cu 13.380 de exemplare.

Afectată de lockdown-urile din China, Tesla s-a clasat de abia pe poziția a treia. Americanii au vândut, în Europa, 78.277 mașini cu zero emisii, cel mai popular model fiind în continuare Model Y (39.969 unități).

Cum restricțiile încep să fie ridicate, încet, din China, Tesla este așteptată să recupereze în a doua jumătate a anului. În același timp, și Stellantis se așteaptă la rezultate bune și vrea, chiar, să detroneze Volkswagen până la finalul anului.

via Carscoops

Comentarii (9)

  • La prima vedere Tesla ar putea suferi de pe urma problemei accesului la navigație. Dar experții spun că 8 ani de zile, cât ai licență gratuită, este durata medie de utilizare a mașinii, adică e foarte posibil să n-ai nevoie să plătești pentru navigație.

    Consumatorul mediu de VW n-a încercat altceva, e client captiv marcă. Mulți merită din plin ceea ce li se întâmplă.
    20 6
  • Apropo de VW, mi-a soptit o gladiola ca "seful" Diess a fost indepartat, in cele din urma. Omul a fost din start o catastrofa care a facut DEJA destul de mult rau. S-au trezit pana la urma si germanii sa scape de el. Au invocat motive aiurea, dar adevarul e ca si-au dat seama ca omul duce de rapa compania, daca il mai lasa mult la butoane. Faptul ca le-a luat atata imi aduce aminte de vorba lui Churchill, ca te poti astepta ca germanii sa ia cea mai buna decizie dupa ce au incercat toate celelalte alternative. Creatura trebuia sa fie zburata din companie dupa maxim un an.
    10 6
  • Mircea Badea
    asa ceva...cum sa cumperi fiat 500? arata ca de pe vremea bunicii! desi e in ton cu frezele si hainele contemporane.. kitsch gretos in toate..
    6 24
  • Esenţial este faptul că electricele au creşteri an de an.
    5 11
  • Esențială este și repornirea centralelor pe cărbune pentru alimentarea electricelor ecologice.
    Parcă și văd în 2023 România singurul stat UE care mai oferă subvenții pentru electrice chinezești.
    9 4
  • esential e ca recunosti ca-s opriti carbunii..

    si foarte bine, subventii la maxim. ideal ar fi sa facem springul etc in tara. dar trebuie schimbat cotroceniul si ai lui secu..
    2 10
  • Ce anume recunosc eu? Asta e societatea plină de ipocrizie unde se bifează tot felul de ținte absurde. Reducem CO2 la zero din surse auto și ardem cărbune.
    Ar trebui să mergeți mai mulți la școală.
    Țeapa aia de Spring se va elimina singură din piață după ce vor apărea primele imagini cu șoferi decedați la impactul cu pietonii.
    8 4
  • Exact de la nimic la nimic ;)
    3 2
  • Ce grija mai are autorul sa justifice faptul ca tesla e pe locul 3 si cum va reveni ea pe 1 cand se vor ridica restrictiile din China.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru