Tesla recheamă 120.000 de mașini din cauza ușilor care se deschid în caz de accident

de Silvian Irimia
Duminica, 24.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce Tesla a rechemat 2 milioane de mașini în service din cauza problemelor cu funcția Autopilot, acum au o problemă și cu ușile. Compania americană a rechemat 120.000 de mașini din cauza ușilor care se deschid în timpul unui accident.

Tesla recheamă mai mult de 120.000 de vehicule deoarece, atunci când ușile nu sunt încuiate, acestea s-ar putea deschide în timpul unui accident, crescând riscul de vătămare, conform autorităților de siguranță.

Defectul afectează Model S și X din anii 2021-2023 din Statele Unite, conform unei declarații a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA).

Tesla a declarat că a aflat prima dată de această problemă în timpul unui test de impact desfășurat pe 6 decembrie și nu are cunoștință de vreo vătămare din cauza acestei probleme.

Producătorul auto a lansat o actualizare de software over-the-air (OTA) pentru mașinile afectate de defectul de siguranță. Scrisori de notificare sunt așteptate să fie trimise proprietarilor acestor mașini până la 17 februarie 2024.

Chiar săptămâna trecută, Tesla a rechemat aproape toate cele 2 milioane de vehicule ale sale din Statele Unite pentru a limita utilizarea funcției sale Autopilot.

Rechemarea a avut loc după o investigație de doi ani de către autoritățile de siguranță cu privire la aproximativ 1.000 de accidente în care această funcție era activată.

NHTSA a afirmat că sistemul Autopilot poate da șoferilor o senzație falsă de siguranță și poate fi utilizat în mod necorespunzător în anumite situații periculoase în care tehnologia Tesla poate fi incapabilă să navigheze în siguranță pe drum.

Tesla a emis o actualizare OTA care oferă șoferilor mai multe avertismente atunci când nu sunt atenți la drum în timp ce funcția Autopilot este activată. Aceste notificări îi vor avertiza pe șoferi să-și țină mâinile pe volan și să fie atenți la drum.

Rechemarea a avut loc la două zile după ce Washington Post a publicat o anchetă detaliată care a descoperit cel puțin opt accidente grave, inclusiv unele fatale, în care funcția Autopilot nu ar fi trebuit să fie activată în primul rând.

Comentarii (1)

  • vianufănelbanditos de la C.O.T
    “Calitate”, domn’e, ce ştiţi voi, “retrograzii”, “neintegraţii”, “inadaptabilii”, “antisocialii”…”dizălarii toxici” ?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru