Tesla renunță la cumpărarea uzinelor pe care GM le închide în SUA: "Americanii nu vor să preia forța de muncă din cauza sindicatelor"

de Daniel Popescu
Luni, 14.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a renunțat la ideea de a cumpăra uzinele pe care General Motors le va închide în Statele Unite. Oficialii GM spun că Tesla a refuzat să preia forța de muncă a uzinelor din cauza sindicatelor.

General Motors a anunțat în luna decembrie că va închide 5 uzine din Statele Unite ca parte a unui amplu program de restructurare, pe fondul scăderii vânzărilor. 

În scurt timp, Elon Musk a anunțat că Tesla ar putea cumpăra una sau mai multe dintre aceste uzine cu scopul de a le converti pentru producția de mașini electrice.

Cu toate acestea, în urma unor conversații dintre cele două părți, planurile celor de la Tesla au eșuat.

Potrivit declarațiilor făcute de Mary Barra, CEO-ul celor de la General Motors, Tesla a renunțat la achiziție din cauza faptului că ar fi trebuit să preia și muncitorii uzinelor, care sunt reprezentați de sindicate. "Tesla nu este interesată de forța de munca General Motors reprezentată de sindicatul UAW (n.r - United Automobile Workers)", a declarat ea.

Între timp, oficialii Tesla au refuzat să comenteze declarațiile făcute de Barra, ceea ce sugerează că informațiile prezentate sunt reale.

În ultimii ani, Tesla a avut numeroase conflicte cu mai mulți angajați care sunt reprezentați de UAW, astfel că americanii vor să evite repetarea unor astfel de situații în cazul în care ar prelua un număr ridicat de angajați ale căror interese sunt aparate de această organizație.

Tesla ar fi avut nevoie de o noua uzină pentru a crește producția de mașini, mai ales în contextul popularității Model 3, care va ajunge în premieră pe piața europeană începând din luna februarie.

În schimb, Tesla a anunțat startul construcției unei uzine în China în apropiere de Shanghai, acolo unde producția va începe chiar de la finalul acestui an.

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Andrei
    Decat sa scape cativa, mai bine murim cu totii. Asa au murit multe fabrici din Romania dupa 89, asa vor muri si fabricile astea.
    13 2
  • E rau fara sindicat cand angajatorul poate face abuzuri, pe de alta parte insa si cu un sindicat e prea agresiv ramai fara patron...

    Eu recunosc ca pe unde am intalnit sindicat era de obicei asociat cu o coruptie infloritoare.
    22 1
  • Sindicatele pot face treaba foarte buna, daca sunt interesate sa castige niste bani in plus altfel decat in urma unor greve. Un exemplu demn de urmat e cel din Germania unde sindicalistii constientizeaza ca jobul lor este "link-uit" de performantele companiei. In acest sens, cooptarea sindicatului in consiliul Administrativ este o solutie win-win. Dar asta presupune sa stii sa joci jocul compromisului, chestie mai putin valabila in USA unde a da in judecata e sportul national al opincarului iar spolierea angajatului este placerea suprema a businessmanului. Vezi Musk, cheia si lacata (inca) a afacerii Tesla.

    ma opresc aici ca iar sunt acuzat ca ma dau destept sau se impiedica unu altu de je
    11 6
  • Edikkk
    Corect dle Vianu, unele sindicate mai deştepte nu trag de beneficiile angajatiilor până la închiderea fabricii / firmei

    De obicei cele germane merg win win

    Un caz rău este sindicatul Alitalia care a tras... până nu a mai rămas.
    10 1
  • Furtună într-un pahar cu apă.
    Tesla nu a avut niciodată în cap să cumpere fabricile GM. S-a trezit Musk într-o zi și a mai lansat o fumigenă de-aia de-i crește acțiunile de pomană.
    Apoi a servit presei scuza perfectă ca să nu dezumfle balonul de săpun prea brusc.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru