Tesla sărbătorește atingerea pragului de 5.000 de unități Model 3 pe săptămână: menținerea ritmului de producție este incertă

de Daniel Popescu
Luni, 02.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că a reușit să producă 5.000 de unități Model 3 în ultimele 7 zile și a reușit astfel să-și îndeplinească propriul obiectiv, însă este incert dacă ritmul de producție va putea fi menținut și în perioada următoare.

Tesla și-a propus ca până la sfârșitul lunii iunie să ajungă la un ritm de producție de 5.000 de unități Model 3 pe săptămână, iar CEO-ul Elon Musk a confirmat că a reușit să-și îndeplinească obiectivul.

Într-un email intern, omul de afaceri îi laudă pe angajați pentru performanța obținută și anunță că Model S și Model X s-au produs de asemenea în 2.000 de unități. Astfel, în ultimele 7 zile, Tesla a produs 7.000 de unități.

"Am făcut-o! O treabă incredibilă din partea unei echipe formidabile. Nu puteam să fiu mai mândru de voi. Este o onoare. Nivelul de devotament și creativitate a fost incredibil. Fie am găsit o metodă, fie, prin inventivitate, am creat soluții complet noi despre care credeam că sunt imposibile", a scris Musk.

Inițial, acest obiectiv fusese stabilit pentru decembrie 2017, însă Tesla s-a confruntat cu o serie de probleme de producție. Recent, constructorul american a construit o nouă linie de asamblare într-un cort în imediata apropiere a uzinei, pentru a reuși să-și respecte promisiunile.

Pe de altă parte, agenția de presă Reuters citează un muncitor al uzinei care oferă câteva detalii din interior legate de modul în care Tesla a reușit să-și îndeplinească obiectivul.

Astfel, sursa citată afirmă că Tesla a redistribuit angajați de la alte departamente pe linia de asamblare, pentru ca aceasta să funcționeze permanent. În plus, muncitorul afirmă că nu este cert dacă Tesla va fi capabilă să mențină acest ritm de producție și în perioada următoare.

Via Electrek, Reuters, Elon Musk

Comentarii (2)

  • tesla a gresit cand si-a facut fabrica in us, cu redneck-si si avocati cam greu sa faci industrie...
    1 7
  • ca orbu'....fie am nimerit-o, fie am avut noroc
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru