Tesla schimba datele de producție pentru Cybertruck: versiunea de top va sosi cu un an mai devreme, în 2021

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Luni, 09.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că versiunea de top a pick-up-ului electric Cybertruck va fi disponibilă cu un an mai devreme decât planurile anterioare, la sfârșitul lui 2021, ca urmare a cererilor foarte mari.

Tesla a prezentat la sfârșitul lunii noiembrie controversatul Cybertruck, un pick-up electric cu un design neconvențional care va fi disponibil în trei versiuni.

La vremea respectivă, constructorul american a anunțat că modelul va fi livrat de la sfârșitul anului 2021 în versiunile Single Motor RWD și Dual Motor AWD, în timp ce versiunea de top Tri Motor AWD urma să apară la sfârșitul anului 2022.

După 24 de ore, Tesla anunța că 41% dintre comenzi au fost plasate pentru versiunea de top și 42% dintre comenzi pentru varianta Dual Motor AWD, în timp ce versiunea de bază primise doar 17% dintre comenzi.

Prin urmare, americanii au decis să schimbe ușor strategia și să răspundă cererilor primite din partea clienților. În acest context, versiunea de top Tri Motor AWD echipată cu trei motoare electrice va fi produsă cu un an mai devreme decât planificarea inițială, de la sfârșitul anului 2021.

Această versiune oferă o autonomie de 800 de kilometri conform standardului american EPA și are o capacitate de tractare de 6.35 tone.

În schimb, versiunea de bază Single Motor RWD, echipată cu un motor electric și autonomie de 400 de kilometri (EPA), a fost amânată cu un an pentru finalul lui 2022.

Pentru Tesla, această schimbare este una pozitivă, întrucât versiunea Tri Motor AWD are un preț de pornire de aproape 70.000 de dolari, semnificativ mai mare decât cel al versiunii de baza de 40.000 de dolari, ceea ce va asigura venituri mai mari.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • Frate,cat de influent poate sa fie omul ăsta(musk). El si unui gunoi daca-i va pune sigla tesla se va vinde în draci. Tot respectul pentru el,a muncit foarte mult si a investit bani si foarte multa pasiune în ceea ce face.
    5 6
  • corect ai dreptate si masina de mai sus tot a gunoi arata....
    7 4
  • cybertrackula
    usor si f compact ideal pt oras si o delectare estetica
    incarcat si cu remorca-rulota o sa consume 180 kwh adica toata bateria in una ora
    60-70 km autonomie daca isi respecta numele truck?
    oh no 800 km dupa Musk
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru