Tesla va introduce un update la funcția Summon: mașinile vor parca singure după ce vor citi instrucțiunile de utilizare

de Daniel Popescu
Joi, 01.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile Tesla vor fi capabile să găsească singure locuri de parcare și să citească instrucțiunile afișate, în urma unui update la funcția Summon care va deveni disponibil până la finalul anului.

Numeroase modele disponibile pe piață beneficiază de funcții de tip Parking Assist prin care pot găsi singure locuri de parcare și pot ocupa locuri disponibile, în timp ce Tesla mizează pe propria funcție Summon.

Aceasta permite mașinilor Tesla să parcurgă singure câțiva metri în parcare chiar și atunci când șoferul nu este în mașină, iar funcția urmează să fie îmbunătățită în curând.

CEO-ul Elon Musk a anunțat pe rețeaua de socializare Twitter că noua generație Summon va utiliza datele obținute de la senzori și camerele video pentru ca mașina să navigheze singură prin parcare, să găsească un loc liber și chiar să citească instrucțiunile de parcare afișate la fața locului. Nu este foarte clar cât de eficient va fi sistemul pentru a citi instrucțiunile, mai ales în contextul diversității acestora.

"Până anul viitor, o mașină Tesla ar trebui să fie capabilă să se conducă singură în jurul unei parcări, să găsească un loc liber, să citească instrucțiunile pentru a confirma că locul este valid și să parcheze", a scris Musk pe Twitter.

Noul update va fi disponibil într-un interval de 6 săptămâni, adică până la sfârșitul acestui an, și va fi compatibil cu toate unitățile Tesla produse în ultimii doi ani.

"Sistemul avansat Summon va fi gata în aproximativ 6 săptămâni.

Va fi un update software over-the-air, așa că va funcționa pe toate mașinile produse în ultimii doi ani", a adăugat Musk.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru