Tichetele Rabla Plus pentru mașini electrice, aproape să fie epuizate: doar 20% din suma inițială mai este disponibilă

de Daniel Popescu
Luni, 09.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugetul programului Rabla Plus a fost epuizat în proporție de 80%, în timp ce o eventuală suplimentare a bugetului pentru programul Rabla Clasic este incertă.

Persoanele interesate să achiziționeze o mașină electrică sau un plug-in hybrid au în continuare la dispoziție Programul Rabla Plus, însă bugetul pentru acest an este aproape să fie epuizat.

Astfel, din suma de 50 de milioane de lei alocată inițial pentru acest an, mai sunt disponibile doar 10 milioane de lei. La fel ca la ediția inaugurală de anul trecut, Programul Rabla Plus prevede acordarea unui bonus de 45.000 de lei (circa 10.000 de euro) la achiziționarea unei mașini electrice și de 20.000 de lei (aproape 5.000 de euro) la cumpărarea unei mașini plug-in hybrid.

Noutatea introdusă pentru acest an este că bonusul poate acoperi cel mult 50% din prețul de comercializare al mașinii, însă pe piață oricum nu există mașini electrice care să coste sub 20.000 de euro.

De asemenea, Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că analizează posibilitatea de a suplimenta bugetul pentru programul Rabla Clasic. Ediția din acest an a programului Rabla Clasic a avut de asemenea succes, în condițiile în care bugetul de 133 de milioane de lei a fost epuizat în numai două săptămâni de la lansarea programului, în 15 martie.

"Eventualele suplimentări vor fi anunţate din timp, astfel încât să existe şanse egale de accesare pentru toţi producătorii validaţi în program", afirmă oficialii AFM cu privire la posibilitatea unei suplimentari a bugetului.

Via Adevărul

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru