Toamna se numără bobocii: Mercedes va prezenta la Paris conceptul unui SUV electric care va intra în producţie în 2019

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va dezvălui la Salonul de la Paris conceptul unui SUV electric care va fi lansat în producţie de serie în 2019.

Mercedes a anunţat un program ambiţios de electrificare a gamei de modele prin care va lansa 4 modele până în 2020, după ce până în prezent s-a limitat la versiuni electrice ale unor modele deja existente, precum Clasa B (foto). Primul dintre ele va fi prefaţat în toamna acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Paris prin intermediul unui concept al unui SUV electric, care urmează să fie lansat în versiune de serie în 2019.

Potrivit unor surse din cadrul companiei germane, conceptul SUV-ului electric va evidenţia direcţia de viitor a celor de la Mercedes în privinţa designului, interiorului şi a dimensiunilor pe care le va avea modelul când va intra în producţia de serie.

Urmareste Automarket
În plus, se anticipează că, tot la Salonul de la Paris, Mercedes va prezenta strategia globală pentru modele electrice viitoare.
"Am creat un aspect estetic complet nou care ia în considerare proprietăţile unice ale vehiculelor electrice", explică un oficial Mercedes care lucrează în cadrul departamentului de maşini electrice.

Una dintre metodele pe care le-ar putea aplica constructorul german pentru a dezvolta diverse tehnologii pentru maşinile leectrice este o eventuală participare în competiţia de monoposturi electrice Formula E, acolo unde sunt deja prezenţi marii rivali de la Audi şi BMW. "Nu am luat nicio decizie, dar ne uităm la Formula E cu un interes real. Oferă o platformă interesantă pentru vehicule electrice, dar este important pentru noi să ne asigurăm că există un transfer de tehnologie pentru maşinile noastre de serie", spune Ola Kallenius, directorul de marketing al Mercedes.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru