Toate modelele Abarth vor fi pur electrice din 2024

de Alexandru Monenciu
Sambata, 10.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunțat, în cadrul evenimentului Stellantis EV Day, că toate modelele Abarth vor fi electrice din 2024.

În cadrul evenimentului Stellantis EV Day, mai multe mărci din portofoliul celui mai nou grup din industria auto au vorbit despre planurile viitoare de electrificare. Printre ele s-au numărat Opel și Jeep.

Tot aici, italienii de la Fiat au anunțat că toate modelele Abarth vor fi pur electrice din 2024. Italienii nu au precizat care va fi primul model din nou eră Abarth, dar cel mai probabil vorbim despre o versiune mai performantă a lui 500e.

În prezent, motorul electric cu care este echipat acest model dezvoltă 118 cai putere și 220 Nm cuplu. În ciclul WLTP, Fiat 500e are o autonomie de până la 320 de kilometri, iar în ciclul urban autonomia poate ajunge până la 460 de kilometri.

În ceea ce privește cel mai recent model Abarth, acesta este nimeni altul decât noul 695 Esseesse. Producția va fi limitată la doar 1.390 de exemplare. Motorul de 1.4 litri turbo dezvoltă în cazul său 180 de cai putere și 250 Nm cuplu.

Abarth susține că este cel mai rapid model din portofoliul actual, în condițiile în care atinge 100 de km/h în 6.7 secunde.

Viteza de top este de 225 km/h.

via Fiat

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Ia uite cum curg aceste ştiri.

    Erau mari economişti care arata cu cifre economice şi statistice că auto full electrice va fi o realitate dominantă înainte de 2030, nu prea îi credea multă lume.
    Deşi cifrele nu prea mint niciodată.
    1 7
  • @edikk
    In 10 ani n-o sa mai ai ca$caval sa-ti cumperi o paine,tu viseaza in continuare bunastare.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru