Toate reclamele auto de la Superbowl: miza au fost mașinile electrice și hibrid

de Bogdan Mirică
Marti, 14.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Și anul acesta, SuperBowl a atras mai mulți producători auto care au încercat să se promoveze cu spoturi spectaculoase. Numărul brandurilor auto a fost, însă, mai mic decât în alți ani.

Și am avut SuperBowl, cel mai urmărit eveniment sportiv la nivel mondial, cu o audiență de aproximativ 120 de milioane de oameni. Ca în fiecare an, terenul de la Superbowl devine o scenă pentru artiști de renume internațional și un uriaș ecran de proiecție al celor mai noi reclame. Constructorii auto nu-și permit să lipsească. Deși, anul acesta observăm o prezență mai mică în rândul lor. Să fie, oare, cele 7 milioane de dolari cerute de organizatori pentru 30 de secunde de reclamă?

Brandurile care au decis să își facă reclamă în timpul finalei sunt Jeep, GM, Ram și Kia. Putem să includem și Porsche, dacă luăm în calcul trailerul celui mai nou film din seria Transformers.

GENERAL MOTORS

General Motors a apelat la Will Farrell, starul filmelor de comedie. Reclamele sunt un joint-venture cu Netflix, încercând să promoveze atât platforma de streaming, cât și mașinile electrice ale producătorului american. Pentru că, potrivit motto-ului, mașinile electrice merită mai multă expunere la TV.

KIA

Kia a căutat să se adreseze familiștilor, care încă nutresc un spirit de aventură.

Reclama urmărește povestea „Tatălui Suzetă”. Abia ajuns în vacanță, el uită suzeta copilului acasă. Întreg procesul de recuperare a suzetei este un bun prilej pentru a supune Kia Telluride la un adevărat test de rezistență.

JEEP

Americanii au avut două reclame, cu decoruri diferite, centrate, însă, în jurul modelelor plug-in hybrid. Primul spot ne dovedește că noua gamă de modele electrificate continuă să se descurce bine printre troiene de zăpadă. Al doilea clip publicitar vorbește despre modul în care Jeep se împletește acum și mai bine cu natura.

RAM

Ram tocmai ce a lansat primul său pick-up electric din istorie, adică RAM 1500 REV, un adversar direct pentru Ford F-150 Lightning. Prin urmare, nu putea lipsi de la SuperBowl cu o reclamă dedicată mașinii. Spotul este construit asemeni celor pentru medicamente și caută să înlăture frica de autonomie. De fapt, să o spunem direct: frica de electrificare prematură. De aici și analogia cu medicamentele.

Prindeți voi ideea.

PORSCHE

Constructorul german ajunge pe ecranele de la SuperBowl prin intermediul trailerului pentru un nou film din seria Transformers: Rise of the Beasts. Actorul Anthony Ramos conduce în film un Porsche 911 Carrera RS 3.8, de serie 964. Bineînțeles, coupe-ul se transformă într-un nou robot, denumit Mirage.

Nu în ultimul rând, tot cu ocazia evenimentului, fanii Fast and Furious au avut ocazia de a vedea cel mai nou trailer al seriei, condimentat și el cu multe mașini spectaculoase. Dar despre asta puteți citi într-un articol dedicat.

Comentarii (9)

  • Bravo AM pentru articol :)

    Când te gândeşti că în trecut zicea lumea, nu sunt bune maşinile (full) electrice....
    Apoi au apărut !

    Apoi că nu vor fi şi camioane ci doar autoturisme....
    Apoi au apărut !

    https://youtu.be/l-BVM673pDs

    Totul şi vapoare şi avioane, vor fi electrice
    7 36
  • "cel mai urmărit eveniment sportiv la nivel mondial, cu o audiență de aproximativ 120 de milioane de oameni" ?

    La finala cupei mondiale de fotbal din decembrie s-au uitat 1,5 miliarde
    27 9
  • Cam asta face google translate-ul. Papagalul electric e-dick nu mai poate de bucurie, electrice în sus și-n jos.
    În România tot 10 000 se vor vinde într-un an. Din 2022, tot mai multe spring-uri.
    Reclamele la EV sunt foarte bune, sunt fan Will Ferrell, râd la toate panaramele lui, poate să fie vorba chiar și de EV.

    O audiență record în istoria unui eveniment de nișă. Adică și anul ăsta se vor vinde în România peste 300 000 termice.
    23 9
  • Poi nu in trecut… acuma zicem, si nu doar zicem este si dovedit. Vânzările la electrice sunt ca si tine penibile si vor fi și mai penibile. In limitarea ta nu ai cum sa vezi cât de ridicol si penibil este ce spui… cei care încearcă sa vândă electrice ar trebui sa te plătească sa taci ca nu ajuți, din contra provoci chiar reversul.
    13 5
  • Seriff
    Toate reclamele si articolele sunt despre masini electrice si asta de cativa ani.
    Masinile electrice abia fac 10% din vanzari, ar trebui sa se vorbeasca despre celelalte 90%, adica termicele care sunt la putere si vor fi multi ani de acum incolo.
    13 5
  • Seriff
    Acum imi dau seama cat poluieaza masinile vechi ar trebui sa trecem la electrice macar pentru copi nostrii ca sa nu mai respire plunb
    3 14
  • Seriff
    Cat de distrus sa fii se te semnezi cu alt user, ma refer la cel care a scris mai sus un comentariu.
    Desteptule, copiii tai vor respira noxe de la fabrici, uzine, praf de la santierele de constructii, tu crezi ca masinile sunt singura sursa de poluare? Traiesti pe alta planeta.
    9 2
  • Copi noștrii e lipsiț de șansa, nici decît urmașii urmașilor noștrii nu vor apuca o lume fără termice pe străzi.
    8 0
  • Seriff
    Vezi ca ai gresi-t ai scris corect urmasii urmasilor si trebuea urmasi urmasilor fi m-ai atent nuti mai ba-te joc de linba romina
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru