Touring Arese RH95: modelul are la bază un supercar Ferrari, iar motorul V8 dezvoltă 670 CP

de Alexandru Monenciu
Sambata, 05.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Carrozzeria Touring Superleggera au marcat cei 95 de ani de activitate cu un primul lor model cu motor central. Acesta este bazat pe un supercar Ferrari și va fi replicat în 18 exemplare.

În 1926, Felice Bianchi Anderloni și Gaetano Ponzoni înființau, la Milano, Carrozzeria Touring Superleggera. Acum, cu ocazia aniversării a 95 de ani de activitate, carosierul italian a lansat primul său model cu motor central.

Numele său este Arese RH95 și are la bază un supercar Ferrari, deși constructorul nu a precizat care anume. Știm doar că motorul V8, cu care este echipat, dezvoltă 670 de cai putere și 760 Nm cuplu. Transmisia automată cu șapte trepte și roțile motrice spate completează pachetul.

În aceste condiții, Arese RH95 atinge 100 de km/h în 3 secunde și are o viteză maximă de 330 km/h.

Așa cum te-ai aștepta de la un carosier cu tradiție, exteriorul mașinii este complet redesenat și integrează elemente produse din plastic ranforsat cu fibră de carbon. Pentru interior, italienii au pregătit materiale de cea mai bună calitate și accesorii exclusive.

Carrozzeria Touring Superleggera va asambla 18 exemplare, iar construcția unuia durează 18 luni.

Primul a fost deja finalizat și este finisat în nuanța Verde Pino.

Al doilea va fi un omagiu adus mașinilor de curse Alfa Romeo GTA din anii '60, iar cel de-al treilea va fi vopsit în albastru și portocaliu (tema Gulf Oil).

Prezentarea în fața publicului va avea loc în luna septembrie, în cadrul Salon Prive.

via Carrozzeria Touring Superleggera

Comentarii (2)

  • Mica finanta
    V8 de 670 de cai si nelimitata la 180km/h? Mai,se cariaza ursii molari de la atata poluare,lesina copilasii de la atatea noxe,ma uit pe hublou si vad cum creste nivelul oceanelor,brr...
    9 4
  • Bogdan
    "Numele său este Arese RH95 și are la bază un supercar Ferrari, deși constructorul nu a precizat care anume".....488 gtb? Interiorul e preluat aproape in totalitate.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru