Toyota a produs trei milioane de exemplare Prius

de Bogdan Mirică
Joi, 04.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prius este, de departe, cel mai popular hibrid din lume. Nu este de mirare că Toyota sărbătoreşte deja producţia exemplarului cu numărul trei milioane la 16 ani de la debutul primului exemplar.

Urmareste Automarket
După ce în aprilie anunţa că a reuşit să producă cinci milioane de maşini hibride împreună cu divizia sa de lux Lexus, Toyota revine cu o nouă performanţă. Constructorul japonez a anunţat că modelul Prius a ajuns la trei milioane de unităţi produse la sfârşitul lunii iunie.

Esential 3 milioane de unităţi Prius a produs Toyota.
1261 de patente a înregistrat Toyota pentru cele trei generaţii Prius.
Prius a debutat în 1997, atunci când Toyota lansa pe piaţă primul vehicul de pasageri hibrid în producţia de masă.
A urmat apoi a doua generaţie în 2003 şi, şase ani mai târziu, în 2009, actualul model. De la prima generaţie şi până în prezent, Toyota a patentat 1261 de componente folosite pe modelul hibrid, reuşind să reducă costurile sistemului de propulsie cu două treimi.

De asemenea, şi consumul a fost redus simţitor de la debutul primului model, ajungând acum la o valoare medie de 3.9 litri/100 de kilometri. Preţul celui mai popular hibrid din lume pleacă de la 26.900 de euro în România.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru