Toyota a testat, în premieră, o mașină de curse alimentată cu hidrogen lichid

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a testat, în premieră, o mașină de competiție alimentată cu hidrogen lichid. Toyota intenționează să participe cu ea în campionatul Super Taiku.

Japonezii de la Toyota caută tot felul de soluții alternative la combustibilii convenționali, pe care să îi utilizeze nu doar pe șosea ci și pe circuit.

Anul trecut, constructorul nipon a testat o Corolla de competiție alimentată cu hidrogen (în stare gazoasă).

Acum, Toyota împinde limitele și mai departe. Tocmai a testat aceeași mașină, dar de această dată alimentată cu hidrogen în stare lichidă. O provocare foarte mare, având în vedere că vorbim despre un lichid care trebuie păstrat la -253 de grade Celsius pentru a nu-și modifica starea.

Alimentarea unei mașini de curse cu hidrogen lichid (față de hidrogen în stare gazoasă) are câteva avantaje. Spre exemplu, acest combustibil nu are nevoie de presurizare (designerii au mai multă libertate atunci când dezvoltă rezervorul), iar alimentarea în timpul cursei poate fi realizată mult mai ușor.

În luna februarie, mașina respectivă a acoperit 3 sesiuni pe circuitul Fuji Speedway, din Japonia, în condiții de cursă.

Acum, Toyota intenționează să perfecționeze mașina astfel încât să participe în sezonul actual al campionatului Super Taiku.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru