Toyota a vândut peste 10 milioane de mașini în 2021. Grupul japonez depășește VW pentru al doilea an la rând

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Luni, 31.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul japonez a reușit să vândă, în 2021, peste 10 milioane de mașini la nivel mondial. Toyota a devenit, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare producător auto, în fața celor de la Volkswagen.

La jumătatea lunii ianuarie, Toyota devenise, oficial, cel mai mare producător din lume. Deși raportul era complet doar pentru primele 11 luni, grupul japonez reușea chiar așa să-i depășească pe rivalii de la Volkswagen, care au vândut 8.8 milioane de mașini pe întreg anul 2021.

Acum, Toyota a publicat rezultatele și pentru luna decembrie. Așa cum era de așteptat, grupul japonez a reușit să treacă de pragul de 10 milioane de mașini vândute la nivel mondial. Astfel, vânzările grupului, care includ mărcile Toyota, Lexus, Daihatsu și Hino, au ajuns la 10.49 de milioane de vehicule. Asta se traduce printr-o creștere de 10.1% față de nivelul din 2020.

Marca Toyota a reușit să vândă 9.6 milioane de automobile, o creștere de 10.6% față de 2020. Mărcile Daihatsu și Hino, disponibile doar în Asia, au înregistrat creșteri de 4.5%, respectiv 9.1%.

Pe piața din Japonia, Toyota a înregistrat o scădere de 2.2%, cu 1.4 milioane de mașini vândute în această țară.

În celelalte regiuni, însă, grupul japonez a înregistrat o creștere de 13.2%, fiind vândute 8.3 milioane de unități.

În 2021, Toyota a fabricat 10 milioane de vehicule. Prin comparație, în 2020, grupul japonez a reușit să producă 9.4 milioane de unități. Odată cu publicarea rezultatelor pentru întreg anul 2021, Toyota își confirmă statutul de cel mai mare producător din lume pentru al doilea an consecutiv.

via Profit

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Şi Titanic s-a înălțat de fund, înainte să se scufunde

    Mda
    2 6
  • Seriff
    Te doare Edikk, Toyota e pe primul loc la vanzari si tu comentezi degeaba pe aici. Oamenii cumpara masini, nu vor electrotroace.
    Toyota e renumita pentru fiabilitate, iar sistemul hibrid e recunoscut pentru consumul mic, mai ales in oras, care e problema in asta?
    Bravo lor.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru