Toyota este cel mai mare producător din lume, pentru al doilea an consecutiv

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru al doilea an la rând, Toyota rămâne cel mai mare producător de mașini din lume și depășește din nou Volkswagen. Cu toate că grupul japonez nu a publicat date referitoare la luna decembrie, acesta a reușit să depășească, în 11 luni, numărul total de automobile vândute de Grupul Volkswagen.

Toyota își menține poziția de lider mondial pe piața auto după ce a vândut 9.5 milioane de vehicule în primele 11 luni din 2021. Deși nu a publicat datele pentru luna decembrie, este de așteptat ca Toyota să fi depășit pragul de 10 milioane de mașini vândute în 2021.

Prin comparație, Grupul Volkswagen a reușit să vândă 8.8 milioane de mașini în 2021. Asta înseamnă o scădere de 4.5% față de 2020, iar numărul total de mașini vândute este mai mic decât ce a reușit Toyota în 11 luni.

Criza de semiconductori a forțat grupul german să suspende temporar producția de mașini în mai multe fabrici. Toyota s-a descurcat mai bine la acest capitol și a reușit să depășească volumul de vânzări din 2020.

Dintre mărcile Grupului Volkswagen, numai Seat și Porsche au înregistrat creșteri, în proporție de 10%. Companiile producătoare de camioane MAN și Scania s-au bucurat și ele de creșteri în vânzări, fiind raportat un plus de 25%.

Grupul Volkswagen a avut creșteri pe piețele din America de Nord (15.6%), Asia Pacific (11.9%, fără China) și America de Sud (5.1%).

Pe celelalte piețe din Europa și din China, grupul german a raportat scăderi de 2.7%, respectiv 14.1%.

Concernul german a reușit să vândă 452.900 de mașini electrice, cu peste 95% față de 2020. Cele mai multe dintre ele au fost comercializate în Europa, unde au fost înregistrate creșteri de 61.9% în acest segment.

via Profit

Comentarii (6)

  • Seriff
    Haha, de Toyota zicea Edi ca vor da faliment pentru ca nu au full electrice, in realitate vand de rup tocmai pentru ca nu au full electrice.
    16 3
  • Nu contează, cea mai great ever marca este Tesla, a depășit Porsche, Lamborghini, Rolls, Bentley, în câțiva ani va fi number one la " luxury ", se dau peste cap publicațiile americane să explice cât este de premium, după ce anul trecut n-a fost trecută la vânzări alaturi de Bmw, Lexus, Mercedes, iată că presiunile au dat roade .
    16 5
  • Seriff
    @Dan Grc: )) Tesla e baza, Edikk inca asteapta sa scoata o varianta care sa coste 2000 de euro, poate asa face si el un credit si isi una.
    On topic, Toyota vinde ce se cere, hibrizi, care impaca si capra si varza, merg electric in oras cand stai bara la bara, la drum lung mergi pe benzina fara grija autonomiei si incarcarii, plus ca sunt mega fiabile, e perfect normal sa fie in top.
    10 2
  • Edikkk
    Toyota va da faliment....

    Vor ajunge ca Sony, Kodak, etc din foarte mari în foarte mici.

    Nu azi, mâine, în 10-20-30 -50 de ani.

    Acum par aşa pe cai mari, apoi problema că Toyota are noroc că este pe Asia (fără China) şi Africa unde există încă un boom demografic.

    VW care este pe Americi, Europa , China are o scădere, logic.

    Dar acest boom se va opri în 10-20 de ani şi apoi mai vedem.
    3 20
  • Peste 50 de ani nu vor mai fi nici electrice :).
    14 3
  • Toyota va da cât de curând faliment. Dar va rămâne grupul Renault și grupul Wolkswage care sunt cu siguranță mai bune decât Toyota
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru