Toyota accelerează planurile de electrificare: japonezii vor ca 50% din vânzări să fie asigurate de electrice și hibrizi, până în 2025

de Paul Cosma
Vineri, 07.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota vrea ca jumătate din vânzările sale globale să fie asigurate de mașini electrice și hibrizi, până în 2025, cu 5 ani mai devreme decât era stabilit în planul inițial. Japonezii se așteaptă ca profitabilitatea asociată mașinilor electrice să vină într-un ritm mai lent.

Toyota a anunțat că va semna parteneriate cu chinezii de la CATL și BYD pentru furnizarea de baterii în vederea producției de mașini electrice. În acest moment, constructorul se teme că nu are suficiente resurse pentru o producție care să satisfacă o cerere ridicată de mașini electrice.

De altfel, Toyota a decis accelerarea planurilor de electrificare. Japonezii vor ca 50% din vânzările globale să fie asigurate de electrice și hibrizi, până în 2025, cu 5 ani mai devreme decât era stabilit în planul inițial.

În contextul unei cereri ridicate pentru mașini electrice, Toyota estimează că profitabilitatea asociată acestora va veni într-un ritm mai lent.

Constructorul se așteaptă ca vânzările sale de hibrizi să fie depășite de cele pentru electrice, în următorii 5 ani.

Toyota a anunțat și o colaborare cu Subaru pentru dezvoltarea comună a unui viitor SUV electric compact. Modelul va fi vândut sub ambele mărci, urmând să utilizeze tehnologia all-drive de la Subaru și “electrificarea” Toyota, astfel încât cei doi producători să-și împartă costurile cu dezvoltarea.

Via Reuters

 

Comentarii (3)

  • Sa speram cu cu astea cu baterii o sa le iasa. La cele cu motoare Diesel nu le-a iesit. :)))))
    3 4
  • Greșit. Dacă nu le-a iesit dieselul de subaru si acel 2.2 nu inseamna ca toate is asa. Cele de 2.7 , 2.8, 3.0, 4.5 si 1.4 au fost foarte bune. Inclusiv unele vechi de 2.0

    Ce tine de baterii....au cele mai bune hybrid din lume ;)
    1 4
  • De acord, Toyota fac cele mai bune hibride din lume.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru