Toyota amână lansarea lui Yaris GR-4 programată pentru 17 noiembrie: evenimentul a fost anulat din cauza incendiilor din Australia

de Daniel Popescu
Vineri, 15.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a fost nevoită să amâne lansarea Hot Hatch-ului Yaris GR-4 programată în 17 noiembrie din cauza incendiilor de pădure din Australia.

Cu numai o săptămână în urmă, Toyota a anunțat că va prezenta Hot Hatch-ul Yaris GR-4 în 17 noiembrie cu ocazia participării în Raliul Australiei.

Între timp, o serie de incendii de pădure au determinat anularea ultimei etape a Campionatului Mondial de Raliuri. Implicit, constructorul japonez a fost nevoit acum să amâne evenimentul de lansare programat în Australia pentru o dată care va fi stabilită ulterior.

"Toyota este devastată să vadă dezastrul și vrea să îi sprijine pe cei afectați. Prin urmare, compania-mamă din Japonia va oferi 250.000 de dolari armatei australiene", au precizat oficialii Toyota.

Până acum, Toyota a publicat doar un teaser care anticipează lansarea lui Yaris GR-4, însă nu a furnizat niciun fel de detalii tehnice despre Hot Hatch, cu excepția faptului că va fi echipat cu un sistem de tracțiune integrală.

Gama Yaris include în prezent versiunea Yaris GRMN cu motor de 1.8 litri supraalimentat cu compresor mecanic capabil să ofere 212 CP și 250 Nm, în timp ce versiunea Yaris WRC dedicată Campionatului Mondial de Raliuri are un motor turbo de 1.6 litri capabil să ofere 380 de cai putere și 425 Nm.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru