Toyota anunţă vremuri grele pentru fanii motorinei: "Maşinile diesel vor costa mai mult decât hibrizii din cauza normelor de poluare"

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota anticipează că maşinile diesel vor ajunge să fie mai scumpe decât hibrizii din cauza normelor dure de poluare, urmând să rămână o soluţie doar pentru pieţele emergente.

Maşinile echipate cu motoare diesel sunt în prezent mai scumpe decât cele pe benzină, însă au avantajul unui consum mai mic. În schimb, vehiculele diesel au un preţ de achiziţie mai mic decât hibrizii, întrucât pentru moment motoarele electrice presupun costuri ridicate de dezvoltare.

Cu toate acestea, viitorul nu sună prea promiţător pentru unităţile diesel, ca urmare a normelor dure de poluare pregătite de Statele Unite, Europa şi, într-o măsură mai mică, China. În urma acestor noi condiţii, oficialii Toyota anticipează că, în următorii ani, costul de dezvoltare a unui motor diesel va deveni dublu comparativ cu o unitate pe benzină. Prin urmare, preţul final de achiziţie al unei maşini diesel îl va depăşi chiar şi pe cel al unui vehicul hibrid.

Urmareste Automarket
"Cred că diesel-ul are în faţă o provocare foarte mare, pentru că tratamentul emisiilor este foarte dificil.
Ai nevoie de multă tehnologie pentru asta, iar regulamentele sunt din ce în ce mai dificile. Cred că în viitor dieselul ar putea costa dublu decât un hibrid, aşa că preţurile vor creşte"
, spune Koei Saga, şeful departamentului de motoare din cadrul Toyota.

O serie de informaţii anterioare au indicat că Renault va renunţa în următorii ani la versiunile diesel ale modelelor Clio şi Megane din aceleaşi motive. Totuşi, motoarele diesel vor continua să fie dezvoltate în special pentru pieţele emergente, unde normele de emisii sunt mai relaxate, întrucât acolo se pune accentul pe eficienţa consumului de carburant.

"Chiar dacă regulamentul devine mai strict în ţări industriale ca SUA, Japonia, Europa şi, poate, China, vor fi multe regiuni care vor avea nevoie de diesel. Cred că în special în pieţele emergente va exista o cerere pentru maşini diesel foarte eficiente cu cuplu mare", a adăugat Saga.

Toyota este unul dintre constructorii cu cea mai bogată oferta de hibrizi, iar constructorul japonez se pregăteşte să dezvolte o gamă variată de maşini electrice spre finalul acestui deceniu.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Depinde ce hotărăsc politicienii. Dacă vor avea interes să mențină motorizările diesel, acestea vor mai rezista o vreme.
    9 1
  • Bine ca mi-am luat una ....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru