Toyota caută soluții pentru folosirea bateriilor uzate de pe Prius: proiect pentru stocarea energiei eoliene sau solare

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va iniția un proiect care prevede utilizarea bateriilor de pe hibrizii Prius ca soluție de stocare pentru surplusul de energie eoliană sau solară.

Pe măsură ce vânzările de mașini electrice și hibrid cresc în ritm accelerat, constructorii auto încep să se confrunte cu dileme referitoare la folosirea bateriilor uzate.

Toyota, constructorul cu cele mai mari vânzări de mașini hibride din lume, a anunțat un proiect prin care va folosi baterii uzate de pe Prius pentru a stoca energia suplimentară obținută parcuri eoliene și panouri solare. Ulterior, energia va fi transferată în rețelele naționale de electricitate atunci când consumul este unul ridicat.

Proiectul pilot va fi derulat pe parcursul acestui an în parteneriat cu furnizorul de utilități Chubu Electric Power din Japonia. În cazul unui succes, Toyota intenționează să realizeze un proiect mai ambițios în 2020 cu o capacitate de stocare de 10.000 kW prin folosirea a 10.000 de baterii uzate de pe Prius.

"Chiar dacă au un nivel de performanță redus, bateriile uzate pot gestiona ajustări ale furnizării de electricitate și permite furnizorilor să gestioneze eficient fluctuațiile de frecvență și voltaj din sisteme de distribuție a energiei", afirmă oficialii Toyota.

Pe lângă Toyota, Nissan a gândit anterior un proiect asemănător prin care a folosit baterii uzate de pe Leaf pentru a furniza un sistem de rezervă pentru alimentarea cu energie a stadionului clubului de fotbal Ajax Amsterdam.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru