Toyota demarează producția motorizării hibride de generația a 5-a în Europa

de Alexandru Monenciu
Luni, 19.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile anunță startul producției pentru motorizările hibride de generația a 5-a în Europa. Noile sisteme vor fi asamblate la uzinele din Polonia și Marea Britanie.

Uzinele Toyota din Marea Britanie și Polonia au început să producă sisteme de propulsie hibride, de generația a 4-a, în 2016, respectiv 2018.

Acum, constructorul japonez de automobile anunță că cele două fabrici au început să producă noua generație de motorizări hibride, după investiții de 77 de milioane de euro.

Corolla va fi primul model din portofoliu care va fi echipat cu sistemul de propulsie hibrid de generația a 5-a.

Ansamblul este format dintr-un agregat de 1.8 litri, pe benzină, iar motoarele electrice, susțin reprezentanții companiei, sunt mai ușoare, mai compacte și mai puternice. Puterea totală ajunge la 140 de cai putere.

Mulțumită acestor îmbunătățiri, suta de kilometri pe oră va fi atinsă în 9.2 secunde, cu 1.7 secunde mai rapid comparativ cu sistemele de propulsie hibride din a 4-a generație.

via Toyota

Comentarii (7)

  • Era dureros cu suta în 11 secunde. Toyota hibrid se conduce agresiv doar cu smoothie de banane în minte.
    13 8
  • Nu-s neapărat fan al sunetului de motor, cu atât mai puțin al celui de mixer. E și un pic motivațional să nu-l ambalezi pentru un consum mai mic.
    1 1
  • Clienţii Toyota hibrid sunt super, dar pentru 202x aceşti clienţi ar fi meritat maşini electrice TOYOTA care să se fi bătut la range şi dotări cu TESLA

    dar.... Toyota, noua Nokia

    Fiind vorba de bani mult mai mulţi la o maşină vs telefon, schimbarea este mult mai lentă, dar principiile exact aceleaşi
    3 14
  • pai deocamdata Toyota ii bate la range si la dotari. Ce conteaza motorizarea? Nu mai zic de fiabilitate.
    4 2
  • bravos
    da ,sigur,de cand astept. asta-i solutia pentru cei ce intarzie la servici.
    0 0
  • @^^^ LOL !!!

    ia vezi cum schimbi uleiul ANUAL la Toyota şi la Tesla.... nimic...

    Ia vezi tu ce dotări are Tesla, listă lungă, de care Toyota nici nu a auzit măcar vreodată !!

    Fiabilitate? HA HA HA....

    Eu zic să revii la realitate, din ură nu ai citit tot ce are Tesla ca dotări. Este avion pe lângă Toyota.
    3 9
  • Dealerii toyota mușcă bine din clienți, cred că s-a ajuns la 500 euro pe o revizie. Prețul include și schimbul de ulei.

    La tesla, în intervalul de garanție de la toyota, overall, ajungi la aceleași costuri cu reviziile pentru că ce n-are una, are celalaltă, ce nu dai pe mere se duce pe_pere.

    Avantajul termicei rămâne, după ce pleci de la service, ai cam terminat cu planningul mașinii pe un an și ți se bârlăre dacă-i faci plinul azi, mâine sau săptămâna viitoare, în drum spre whatever.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru